Geçici misafir statüsünde Türkiye’de bulunan Suriye vatandaşlarının İstanbul’da kaydı olanlarının kalmasına izin verilirken, kaydı İstanbul’da olmayanlar kayıtlı oldukları illere gönderilecek. Bugün İstanbul’daki il göç idarelerinde yoğunluklar yaşandı. Kaydı İstanbul’da olmayan Suriye vatandaşları kayıtlarını İstanbul’a aldırmak için göç idarelerine akın etti.

"İSTANBUL’DA KAÇAK OLARAK KALACAĞIM"
Kendisinin Bursa’da ailesinin ise İstanbul’da kayıtlı olduğunu belirten Amad Hüseyin, "İki buçuk senedir Türkiye’deyim, benim kaydım Bursa’da, eşim ve çocuklarımın hepsi İstanbul’a kayıtlı. Bugün geldim İstanbul’a kayıt olabilmek için ama kaydımı yaptıramıyorum bana ’Bursa’ya git’ diyorlar. İzin vermiyorlar şimdi İstanbul’da kaçak olarak kalacağım " dedi.

Karargah önünde beklemekten başka bir eylemi olmadığını iddia eden Kuzu, 18 Temmuz günü üsse gelen savcının talimatıyla, isminin verilmesi üzerine gözaltına alındığını ve babasından ötürü tutuklandığını öne sürdü.
Üsse kendi isteğiyle değil, komutanının emri doğrultusunda gittiğini ve onun emri üzerine karargah önünde beklediğini savunan Kuzu, çevreden gelen silah sesi ve bir komutanının dikkatli olması yönündeki emri doğrultusunda tabancasına mermi sürdüğünü iddia etti. Darbe girişiminin içinde bulunmadığını ileri süren Kuzu, FETÖ/PDY üyesi olduğuna yönelik iddiayı da reddetti. Kuzu, üç yılı aşkın süredir cezaevinde bulunduğunu ve bir haksızlığa uğradığını savunarak, tahliye ettirilmeyeceği için böyle bir talepte de bulunmayacağını kaydetti. Sanık eski astsubay Ali Murat Karakaş da üzerine atılı suçlamaları reddederek, tahliye ve beraat talebinde bulundu. Duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.