Kent genelinde öğlen saatlerinde başlayan sağanak, kısa sürede etkili oldu. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken, sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Öte yandan, Hipodrom alt geçidinde oluşan su birikintileri araçların plakalarının düşmesine neden oldu. Sağanağın son bulması ve suyun çekilmesi ile plakalar ortaya çıktı. Plakaları toplayan bazı vatandaşlar, diğer sürücülerin plakaları bulabilmesi için bir elektrik direğine tel yardımı ile astı. Elektrik direğine asılan plakalar, ortaya 'dilek ağacı'nı andıran görüntünün çıkmasına neden oldu.

'ARADIM, BULAMADIM'
Sağanağın etkili olduğu dakikalarda Hipodrom alt geçidini kullanan ve aracının plakasını düşüren bir sürücü, "Saat iki sıralarında çok kötü bir yağmura yakalandık. Tam eve gitmiştim aracın plakası düşmüş. Buralarda gezdiğim için geri geldim. Direkte plakaların olduğunu bir arkadaş söyledi. Burada mı düşürdüm diye bakmaya geldim. Plakam yok şu an burada, bulamadım başka bir yere bakacağım, bir yer de daha varmış oraya gideceğim" dedi.

'HER YAĞMURDA AYNI MANZARA'
Plakayı elektrik direğine asan Kemal Sert (35), vatandaşlık görevini yaptığını söyledi. Sert, "Çok yağmur yağdığı için caddeyi su bastı. Suların yükselmesiyle arabalar da geçemedi. O yüzden birçoğunun plakaları düştü. Tabii biz bunu sular çekilince gördük. Hatta temizleme çalışmalarının ardından bazı temizlik çalışanları plakaları çöpe atmıştı. Ben de alıp çıkardım ve direğe tek tek bağladım. Sonuçta hepimiz bunu yaşayabiliriz. O yüzden vatandaşlık görevimizi yaptık. Arabaların tekerlek hizasına kadar su yükseldiği için, plakalar da vidasız olduğu için kolayca çıkıyor. Dün asmaya başladığımızda plakalar sığmadı ve bir kısmını da yere koymak zorunda kaldık. Sabah geldiğimde azaldığını gördüm. Plakasını bulan almış. Demek ki görev başarılı olmuş. Plakasını düşürenlerin ilk baktıkları yer burası oluyor. Çünkü hemen her yağmurda aynı manzaralar ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı. 

‘HER YAĞMURDA ARAÇLARIMIZ ZARAR GÖRÜYOR’
Dünkü yağmurda plakasını düşüren Aykut Yıldız (21) da plakasını bulmak için geldiğini fakat bulamadığını söyledi. Yıldız, "Dün sevkiyattan gelirken burada yağmura yakalandım. Her yağmurda olduğu gibi yine alt geçidi su basmıştı ve aracımın plakası düştü. Esnafın da plakaları buraya astığını önceden bildiğim için ben de bu direğe geldim. Plakası düşen insanların geldiği ilk yer genellikle burası oluyor. Ancak plakamı bulamadım. Artık belediyenin buraya önlem alması gerekiyor. Her yağmurda araçlarımız zarar görüyor" dedi.