Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - 2014’te depreme dayanıksız olduğu tespit edilen ve 2015’te yıkılan Alsancak Stadı’nın yapımı tamamlandı. Ancak stadın Altay’ın mu yoksa Altınordu’nun mu olacağı büyük bir tartışma konusu oldu.  Cuma günü kente gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Menemen’de mitingde Alsancak Stadı’nın açılışını yapacağı açıklanmıştı ancak bu açılış Erdoğan’ın taslak programından çıkarıldı. Bunun arkasından ise büyük bir kriz çıktı. Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ve Teknik Direktör Mustafa Denizli son kiracı olarak stadın Altay’a verilmesini konusunda oldukça ısrarlı olduğu öğrenildi. Altay yöneticilerinin Erdoğan’ın açılışı yaparken, “Altay Alsancak Stadı” ifadesini kullanmasını istediği öğrenildi. Altınordu tarafı da kendi isimlerinin yer alması için girişimde bulundu.

BAKAN KASAPOĞLU  BİLGİLENDİRDİ

Dün akşam Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu yapımı tamamlanan Alsancak Stadı ile ilgili bilgilendirdiği öğrenildi.

AÇILIŞINI YAPALIM

Erdoğan’ın bu görüşmede “Stadın açılışını yapalım” dediği bildirildi. Bunun üzerine yarınki İzmir programında revize edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayraklı’daki deprem konutlarının teslim törenin ardından Alsancak Stadı’nın açılışını gerçekleştirecek. Daha sonra Menemen’e geçecek. Eğer konut teslim programı uzarsa Menemen’den sonra Alsancak’a geçecek.

MUSTAFA DENİZLİ İSMİ GÜNDEMDE

Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; Erdoğan’ın Alsancak Stadı’na “Mustafa Denizli” ismini vermesi gündemde.