Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Karşıyaka Çarşı'nın yenilenme çalışmalarına start verildi.  Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Çarşı'ya ilişkin alt ve üstyapının yenileceğini ancak çarşı esnafının iş yaptığı yaz dönemi ve okul alışverişi dönemi bittikten sonra yenileme çalışmalarına başlayacağını açıklamıştı. Caddedeki çalışmaların kış mevsiminin yağmurlu günleri başlamadan tamamlanmasını istediğini kaydeden Tugay, "Esnaflarımızın görüşünü aldığımızda yaz döneminde yapmamamızı tercih ettiklerini söylediler. Ardından okulların açılma sezonu gelecek, o dönem de alışverişin yoğun olduğu bir zaman, o dönem tamamlandıktan sonra başlayabiliriz gibi gözüküyor. Bu da Ekim ayı demek, Ekim ortası ya da sonlarına doğru başlayıp çok yoğun yağış olan kış günlerine ulaşmadan projeyi tamamlamayı düşünüyoruz. Çarşının zemini şu anda çok problemli, onun tamamen yenilenmesi ve değişmesi gerçekleşecek, bu bizim için en önemli madde. Bunun yanı sıra yapacağımız çalışmayla hem daha estetik görünecek hem de daha dayanıklı, kırılmayan türden bir zemin döşemesi yapacağız. Altyapı tamamen değişecek, temiz ve kirli su boruları, telekomünikasyon, elektrik hatları değişecek. Aydınlatmaları tamamen yenileyeceğiz. Yeni ağaçlar dikilecek yol kenarı boyunca, bazı yerlerde peyzaj alanları ve oturma grupları olacak. Mazgallar kaldırılacak, onların  yerine küçük drenaj alanları oluşturulacak. Bunları tamamladıktan sonra da binaların dış cepheleri ve tabelalarla ilgili düzenlemeler yapılacak. Bütün bunlar yapılırken çarşının genel denetimini de daha sıkı tutacağız. Motosiklet, bisiklet gibi araçların girmesi, dükkan önü işgalleriyle ilgili daha sıkı denetimler olacak" açıklamasında bulunmuştu. 

YENİLEME ÇALIŞMASINA START VERİLDİ, ÖLÇÜMLEME BAŞLADI

Karşıyaka Çarşı'nın altyapı sorunlarının  gidererek daha modern ve kullanışlı bir hale getirmeyi amaçlayan Tugay, işaret ettiği Ekim ayında yenileme çalışmasına start verdi. Karşıyaka Belediyesi müteahhit firma kullanmadan tamamen kendi çalışanları ile yaptığı çalışma kapsamında "Ölçümleme" işlemine başladı. Öte yandan yenileme kapsamında kullanılacak yeni parke taşlarının da alındığı kaydedildi.   

İZSU KANALİZASYON VE YAĞMUR SUYU HATLARINI AYIRIYOR

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, çarşının peyzaj, alt ve üst yapısı yenilenirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelinde başlattığı yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının birbirinden ayrıştırılmasına yönelik çalışmanın da tamamlanması ve Karşıyaka Çarşı esnafının 2 defa inşaat süreci yaşamaması için İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Karşıyaka Belediyesi ile eş zamanlı İZSU da çarşı önünde bulunan Cemal Gürsel Caddesinde kanalizasyon ve yağmur suyu ayrıştırma işlemine başladı. Çalışmalar tamamlandığında çarşının şiddetli yağışa dirençli olmasının yanı sıra koku sorununun da ortadan kalkması hedefleniyor.