Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Çeşme Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi Başkan Ekrem Oran idaresinde gerçekleştirildi. Meclis üyelerine 2023 Mali Yılı Bütçesinin ve izleyen 2024 ve 2025 yıllarına ait Bütçe Tahminlerine ilişkin bilgilendirme dosyası dağıtılarak, görüşülmenin ikinci oturuma bırakılmasına karar verildi.

HUZUR HAKKI BELİRLENDİ
Meclis Başkan ve Üyelerine Meclis ve Komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek Huzur Hakkının belirlenmesi konusu da geldi ve başkanın günlük ücretinin 3'te 1'i kadar olmasına oybirliği ile karar verildi.

TRAFO ALANLARI REDDEDİLDİ
Meclis üyelerine ilçenin birçok mahallesine trafo alanı talebi alanının imar komisyonu tarafından reddedildiğine ilişkin komisyon raporu sunuldu. AK Parti kanadından trafo alanı taleplerinin neden reddedildiği soruldu. Başkan Oran ise, verilen trafo alanlarına dahi henüz trafo yapılmadığını kaydederek, "En doğru yeri bulacağız, acelemiz yok. Biz veriyoruz ama onlar daha yapmadı zaten" dedi.

MEZBAHA VE ATIKSU ARITMA TESİSİ İÇİN İNCELEMELER DEVAM EDİYOR
Germiyan Mahallesi, tapuda 231 ada 20 parsel numarası ile kayıtlı taşınmazı kapsayan alanda Belediye Hizmet Alanı (Mezbaha ve Atıksu Arıtma Tesisi) yapılmasına yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı talepleri ile ilgili İmar Komisyonu raporu meclise geldi. Raporda incelemelerin devam edildiği kaydedildi ve bu şekli ile onaylanan önerge oy birliği ile meclisten geçti.

“ALACAĞIMIZDAN FERAGAT ETMEYİZ”
Çeşme Belediyesi ambalaj atıklarının ayrı toplanması, taşınması ve değerlendirilmesi işi için ihaleye çıkılmış ancak toplama işlemini sözleşmeye aykırı yapan firma ile sözleşme iptal edilmişti ve  745 bin para cezası kesilmişti. Firmanın borcu ödemek için 48 ay vade ile taksitlendirme talebi meclis gündemine geldi. Firma taksitlendirilmediği takdir de iflas edeceğini beyan etmiştir denildi. Bunun üzerine Başkan Oran,  "Alacağımızdan feragat etmeyiz ama taksitlendirmeyi devletin uygun gördüğü faizle yapabiliriz. Daha sonra uygulanan faizle ilgili de erime söz konusu oluyor" dedi. Oran meclis üyelerine 36 ay taksit yapma teklifinde bulundu. Devletin verdiği faizi eklemek kaydıyla 36 ay taksitlendirme yapılmasına AK Parti grubunun ret oyu ile karar verildi.