GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski Başkan Aziz Kocaoğlu döneminde ortaya koyulan ancak gerçekleşmeyen “yüzülebilir körfez” hayalini sahiplendi. Göreve geldikten kısa süre sonra, “İzmir’de yıllardır bu hayal var.  Bunu gerçekleştireceğim. 3 yılın sonunda bu olacak” demişti.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR! ETAP ETAP İHALEYE ÇIKACAK
İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Körfez’in kuzey aksında 13.5 kilometre uzunluğunda, 250 metre genişliğinde ve 8 metre derinliğinde akıntı iyileştirme kanalı  açılacak. Doğal yaşam adalarının koruma duvarları yapılıncaya kadar İZSU, mekanik tarama gemileri ve ekipmanları ile kanalının taranmasına başlayacak. İZSU, önümüzdeki aylarda etap etap ihaleye çıkacak.  

NAVİGASYON KANALINI TCDD YAPACAK!
TCDD Genel Müdürlüğü ise Körfez’in güney aksında 12 kilometre uzunluğunda, 250 metre genişliğinde ve 17 metre derinliğinde 22 milyon metreküp malzemenin alınacağı Navigasyon Kanalı tarama işini gerçekleştireceği bildirildi.

EĞER YAPMAZSA…
Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; oldukça maliyetli olan bu çalışmayı TCDD Genel Müdürlüğü yapmazsa, yüzülebilir körfez hayalinin bir bölümünün havada kalacak.