Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kent trafiğinin rahatlatılması için mesai saatlerinde değişikliğe gidilmesini önerdi. Soyer, “Okulların açılması ve mevsimsel nedenlerle başka kentlerde bulunan yurttaşların kente dönmesiyle birlikte trafikte çok daha yoğun bir tabloyla karşı karşıya kalacağız. Bu konuda kent olarak şimdiden çözüm yolları düşünmek ve hazırlıklı olmak zorundayız. Dünya kentlerinde gördüğümüz ‘farklı mesai saatleri’ uygulamasını, tam da bu dönemde İzmir’in de tartışması gerektiğini düşünüyorum” sözleri yankı uyandırdı.

Soyer’in bu sözlerine EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İZTO Başkanı Mahmut Özgener ve DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı’dan destek geldi.

DAHA ÖNCE BELİRLİ DÖNEMLERDE YAPILDI
Bu talebin örneklerinin geçmişteki dönemde uygulandığını kaydeden EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, “İzmir’de vakaların arttığı bir dönem yaşıyoruz. Bu daha öncede belirli dönemlerde yapıldı. Mesai saatlerinde kamuda ve özel sektörde belki bölgesel olarak trafiğin yoğun olduğu bölgelerde uygulanabilir” dedi.

ÖZGENER: OLUMLU BULUYORUZ
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ise, “İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan “Kademeli Çalışma Saatleri” çalışmasını, alınan ve alınması gereken tedbirler kapsamında olumlu buluyoruz. Konuyla ilgili şu ana kadar aldığımız geribildirimler de bu doğrultuda.

Tüm üyelerimize konuya ilişkin duyuruyu yaparak kendilerinin görüş ve varsa önerilerini sorduk. Üyelerimizden gelen yanıtları ve değerlendirmeleri de İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile paylaşacağız” dedi.

DESTEKLİYORUZ
Soyer’in talebini olumlu bulduklarını ve desteklediklerini belirten DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “İzmir’de koronavirüs vakaları artıyor. Herkesi aynı saatlerde iş saatlerine çekerseniz sirkülasyon fazla olur. Mesai saatlerini farklılaştırırsanız bulaşığın daha fazla olmasının önüne geçmiş olursunuz. Örnek vermek gerekirse herkes 8.00’de başlıyor, saat 7.00’da duraklarda oluyor. Bu konuda gidilecek bir değişikli pandemi ile mücadelede bir adım önde olmamızı sağlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başındaki Tunç Bey’in böyle bir talepte bulunmasına biz de destek veriyoruz” diye konuştu.