GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in twitter hesabından atıldığı atılan tweet ortalığı karıştırdı. Kerem Ziya Yangöz isimle twitter kullanıcısı, “Her sabah belediyeye gelirken durup kuşları beslediğini biliyor muydunuz?” şeklinde bir tweet attı. Tweette Soyer’in Saat Kulesi’nin yakınındaki kuşları beslerken ki videosu yer aldı.

SOYER’İN HESABINDAN ATILDI!
Soyer’in hesabından Yangöz’ün attığı tweete, “Sadece insanların değil İzmir’deki bütün canlıları başkanı @tuncsoyer başkanımız” şeklinde bir yanıt verildi. 14.46’da atılan bu tweet kısa süre sonra silindi.

AK PARTİLİ DAĞ PAYLAŞTI
Soyer’in bu tweetini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ paylaştı. Dağ, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı troll hesabından atacağı tweeti kendi hesabından attı. Tek çalışma alanları PR ve algı diyorduk ama onu da beceremediler. Siz hizmet edin ve çalışın,  İzmirliler sizi över zaten. Bu sayede trol hesaplarla da uğraşmak zorunda kalmazsınız” dedi.  

TEPKİLER PEŞ PEŞE GELDİ

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer kendisini övmek isterken hesap değiştirmeyi unutmuş. Sosyal Medya'dan laf açılınca söze hemen "AK Parti trolleri" diye başlayan CHP'liler; hayali trolleri bırakın gerçek trol İzmir'de. Trollerin başkanı"

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "Belediyenin tüm imkanlarını kendinizin ve eşinizin reklamı için seferber ettiniz yetmedi. Kameraları peşinizde dolaştırdınız, drone uçurup bisiklet şovu yaptınız yetmedi. Şimdi de trollük yapıyorsunuz"

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, "Kurgu olduğu o kadar bariz belli ki kuşları beslediğinizi görüp ilk tweeti atan da bir belediye personeli sonrasında da siz fake hesaplardan cevap yazıyorsunuz. Narsistlik kolay olunmuyor..."

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, "CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sahte hesap yerine, yanlışlıkla gerçek hesaptan kendini övmüş. Hizmet etmiyorlar, hizmet ediyormuş gibi yapıyorlar. Kendi kendini övüyorlar. Partinin adını "Cumhuriyet Hile Partisi" yapın rahatlayın"