GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde, “Okulların açılması ve mevsimsel nedenlerle başka kentlerde bulunan yurttaşların kente dönmesiyle birlikte trafikte çok daha yoğun bir tabloyla karşı karşıya kalacak. Bu konuda kent olarak şimdiden çözüm yolları düşünmek ve hazırlıklı olmak zorundayız. Dünya kentlerinde gördüğümüz ‘farklı mesai saatleri’ uygulamasını, tam da bu dönemde İzmir’in de tartışması gerektiğini düşünüyorum. Herkesin mesai saatleri aynı anda başlayıp aynı anda bitmemeli. Bu, bırakın pandemi dönemini, normal zamanlarda bile trafiğe büyük yük getiriyor. İnsanlarımıza ciddi sıkıntı ve vakit kaybı yaşatıyor. Böyle bir uygulamaya gitmemiz, pik saatlerde toplu ulaşım araçlarımızda yaşanan yoğunluğu da büyük ölçüde azaltacaktır. Bu konuda yetkili olan, belirleyici ve yönlendirici olabilecek tek kurum İzmir Valiliği’dir. Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger’in koordinasyonunda, ticaret ve sanayi odalarımızın, sendikalarımızın, ilgili sivil toplum kuruluşlarımızın bir araya gelmesi çok iyi olabilir. Hazırlanacak bir acil eylem planı, kış aylarında oluşabilecek trafik yüküne ve sıkıntısına büyük ölçüde çözüm olacaktır. Takdir Sayın Valimizindir. Bu konuda hazırladığımız bir dosyayı da kendisine sunduk” açıklamasında bulundu.

STK’LARDAN TAM DESTEK
Soyer’in bu önerisini Gündeme Bakış’a değerlendiren EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İZTO Başkanı Mahmut Özgener ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’dan tam destek geldi. Bilim insanları da “farklı mesai” önerisinin doğru bir yaklaşım olduğunu bildirdi.

SOYER’İN TRAFİĞİ RAHATLATACAK 'KADEMELİ MESAİ' ÖNERİSİNE STK’LARDAN TAM DESTEK! KİM NE DEDİ? HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

VALİ KÖŞGER: “OLABİLİR”
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de farklı mesai önerisine sıcak baktı. Köşger, “Biz böyle bir çalışmayı daha önceden başlatmıştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararnamesiyle esnek çalışma modeli de getirildi. Onunla birlikte birbirini tamamlayacak şekilde bir çalışma yürütüyoruz. Pandemi dolayısıyla toplu taşıma araçlarında yoğunluk istemiyoruz, o nedenle farklı mesai uygulaması olabilir" dedi.