GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Urla Uzunkuyu Mahallesi’ndeki 10 dönüm arazinin akaryakıt+LPG+servis istasyonu olması yönündeki talebe İmar komisyonu ‘olumlu’, Çevre ve Sağlık Komisyonu ise ‘olumsuz’ görüş verdi. Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyesi Suat Çağlayan, “Burada kavunlar yetişiyor. Tarım arazinin marjinal olabilecek bir havası da yok. Bize burada tarım yapılmaz denilen alanda, kavun yetişiyor. Hatta karşısında domates yetirilebileceğini söylendi” açıklamasında bulundu. Mecliste, ilgili öneri reddedildi. Mecliste arazi sahibi Arif Akdemir’in Tunç Soyer’e yazdığı mektup da tartışma konusu oldu.

KAVUN BİLE YETİŞMEDİ
Konuyla ilgili GÜNDEME BAKIŞ’a konuşan Akdemir, “Ankara’da yaşıyorum. Emekli bankacıyım. Arazinin büyükülüğü 9 bin 338 metrekare.

Dünkü meclis toplantısı izledim. Benim arazimde tarım yapılamaz. Kavun yetiştirmek için birisi istedi, izin verdik. Sulama sistemi kurdu ama kavun yetişmedi. Zarar etti, bıraktı. Başkan Tunç Soyer’e Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeleri yanlış bilgiler veriyor. Başkana bir mektup yolladım ama kendisi ulaşmadığını söyledi. Talebimiz birçok komisyondan geçti. Ancak Çeve ve Sağlık Komisyonundarn geçmedi. Neden? Bir meclis üyesi burayı bizden 3.5 milyon TL’ye istedi. Tabiki vermedim. 10 dönüm arazinin bedeli bu değildi. Bizim Urla’da işlerimi yapan, takip eden bir arkadaşımız var. Bu meclis üyesi o arkadaşla defalarca görüştü. Ben de bu işten iyice şüphelendim. ‘Teklifimizi yükselteceğiz’ dediler sonra başka şey söylediler. O kişinin sahte evraktan dolayı bir davası olduğunu sonradan öğrendik” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAYACAĞIM
Yaşananlarla ilgili bir suç duyurusunda bulunmayacağını ifade eden  Akdemir, şunları söyledi:

“Suç duyurusunda bulunmayacağım. Kayıt altına aldığım bir şey yok. O araziyi satın aldığımda bir plan çalışması yapılmış, ben onu devam ettirdim. Araziyle ilgili karayolları, DSİ, Tarım Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanmlığı’nın olduğu 14 kurumdan olumlu görüş var. Büyükşehir Belediyesi’nin talebimizi reddeceği hiçbir sebep yoktu. Başkan Bey’i yanlış bilgilendirdiler ve yönlendirdiler. Egzoz gazlarının olduğu bir yerden ürün yer misiniz? Çok mantıksız bir karar. Zaten arazinin bir bölümü köy imarında” dedi.