GÜNDEME BAKIŞ – Programda birbirinden özel açıklamalar yapan Soyer, “Siyasetin en güzeli yerelde yapılan, hizmet üzerinden yapılanı. Ben yerel yönetimi son basamak olarak görüyorum. Hayat yerelde akıyor. Yerelde hizmet üretmek hayatı değiştirmek olduğunu düşünüyorum” dedi.

7 YIL YATILI OKUDUM! HAYATIM EN GÜZEL GÜNLERİYDİ

11, 12 yaşlarındayken Bornova Anadolu Lisesinde yatılı olarak okumaya başladığını, 7 yıl boyunca yatılı okuduğunu ve hayatı bu zamanlardan itibaren sorgulamaya başladığını,  hayatı değiştirmenin mümkün olduğunu gördüğünü söyledi. Babası askeri hakim, annesi de bakanlık bünyesinde personel müdürü olan Tunç Soyer o yaşlardan itibaren adaletsizliklerden rahatsız olmaya başladığını ifade etti. Soyer, “Hayatımın en güzel günleri o 7 yıldı. Benim hayatımda bir zengilikti” dedi

ÇOK İNCİNDİK, ÇOK KIRILDIK

Başkan Soyer Armağan Çağlayan söyleşisinde, Soyer'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu günlerde aile olarak üzerine gelinmesi, babası üzerinden eleştirilere maruz kalınması da konu oldu. Bu süreçte aile olarak çok kırıldıklarını ve incindiklerini dile getiren Tunç Soyer, şunları söyledi:

“Başta ilk yumruklar, ilk salvolar çok yıkıcıydı, çok üzücüydü. Aile olarak hakikaten çok incindik, çok kırıldık. Çünkü sürekli bitmek bilmez bir saldırı vardı. Fakat sonra sebeplerini anlamaya başladığınız zaman o saldırıların yıkıcılığı azalıyor. Anladığınız zaman daha az yaralıyor. O zaman tüm bu saldırılar nedeniyle vazgeçmek veya pes etmek noktasına da gelmiyorsunuz zaten. Doğru bildiğinizi, inandığınızı yapmaya devam ediyorsunuz. Bana eşim, kızlarım çok ciddi destek oluyor. Hayatımızın kendisi siyaset. Siyaseti özel hayatımızla, özel hayatımızı siyasetle karıştırmış durumdayız. İç içe geçmiş durumda”

ÖMÜR BOYU SİYASET YAPMAK İSTİYORUM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ömür boyu siyaset yapmak istediğini dile getirdi. Siyaseti, hayatı değiştirme sanatı olarak gördüğünü yineleyen Soyer, siyaseti hangi koltukta yapacağınız bir önemi olmadığını dile getirdi. Soyer, “Ömür boyu siyaset yapmak istiyorum. Siyaset beni hayatı dönüştürme sanatı. Biz toz zerresi bile değiliz bu dünyada. İz bırakma gayem var” dedi.

İZMİR AŞKLA, TUTKUYLA, BAĞLILIKLA SEVİYORUM!

Soyer, “İzmir Büyükşehir adaylığı geldiğinde hiç ürkmedim. İzmir'i aşkla, tutkuyla ve bağlılıkla seviyorum. Kendimi İzmir’e benzetiyorum. Yapılacak çok şey olduğunu bilerek geldim. Heyecanlandıran çok proje var. Onları teker teker hayata geçirmeye çalışıyorum. Daha fazla zaman nasıl yaratabilirim de hayalini kurduğum projeleri yaparım diye düşünülyorum” dedi.  

KIZLARIM KOCAKARI DİYE MARKA ALDI

Kızlarının “kocakarı” diye bir marka aldığını anlatan Soyer, “Hepimiz doğacı ve toprakçıyız. Zeytinyağı yapmak istiyorlar. Toprağa aşıyız. Doğayla kendimizi buluyoruz. Biz doğanın kendisiyiz” dedi.

ANNEM BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL

Soyer, sözlerine şöyle devam etti:

“Annem benim için çok özel bir insan. İnsan kendini oluşturmaya çalışan heykeltraştır. Benim bu heykeltıraşlık maceramda annemin çok büyük emeği vardır. Annemin dünyayla barışık tavrını kendime çok örnek almışımdır. Babam daha otoriterdir. Annem huzurun kaçmaması için denge unsuru olmaya çalıştı. Bana ortaokulda, ‘orta yolcusun’ derdi. Bu biraz anneme borçlu olan bir şey. ;orta yolculuğun fena bir şey olmadığını gördüm. Babam sert görünürdü ama öyle değildi. Tartışırdık. Sesi zaman zaman yükselirdi. Ama dinlerdi. Çok demokrat bir adamdı”

SİYASETİ BIRAKINCA…

Siyaseti bırakınca toprakla uğraşmaya devam edeceğini anlatan Başkan Soyer, “Seferihisar Ulamış’ta bir ev yaptık. Henüz elektriği yok. Güneş enerjisi var.  Alıştık da…Haftasonları oraya gidiyoruz. Orada yaşamaya devam edeceğim”

PROGRAMIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ!