Halime Erdoğan / GÜNDEME BAKIS - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde İzmir’e gelerek bir dizi açılış gerçekleştirmişti. Açılışlarda bazı CHP il yöneticilerinin protokole alınmaması kriz çıkarmıştı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tepkisini dile getiren il yöneticilerine, “Genel Başkanımızın programı ve protokol çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmadı, Genel Merkez protokol ekibi tarafından hazırlandı. Sasalı Biolab İklim Duyarlı Tarım Eğitim ve Araştırma Enstitüsü açılışında, projenin mimarı bile protokole alınmadı. Ben de yaşananlardan dolayı büyük üzüntü duydum ama merak etmeyin. Bünyemizde protokol ekibini güçlendirdik. Bundan sonra protokol sıkıntısı yaşanmayacak” diyerek konuyu tatlıya bağlamıştı. Tüm bu yaşananların ardından Başkan Soyer’den kritik hamle geldi. Soyer Büyükşehir’in protokolünü emekli Albay Fatih Özkurt’a emanet etti. 

FATİH ÖZKURT KİMDİR?
Fatih Özkurt, 7 şubat 1971 yılında Aydın’da dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde tamamlamıştır. 1989 yılında İzmir Maltepe Askeri Lisesi’ni, 1993 yılında Kara Harp Okulu’nu bitirerek 30 ağustos 1993 tarihinde piyade teğmen olarak mezun olmuştur. Sırasıyla Kıbrıs, Diyarbakır, Ankara, Elazığ, Konya ve Malatya olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Birlik Komutanlığı ve Karargâh Subaylığı görevlerinde bulunmuştur. 
1999 yılında 9 ay süreyle Kosova Türk Barış Gücü’nde yer almış, 2001-2004 yıllarında Anıtkabir Merasim ve Muhafız Bölük Komutanlığı görevinde bulunmuştur. 2015-2018 yıllarında Genelkurmay Protokol Şube Müdürlüğü ve son olarak da 2018-2019 yıllarında Milli Savunma Bakanlığı Protokol Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunmuş ve Ağustos 2019 yılında emekli olmuştur. Fatih Özkurt, 2006-2008 yılları arasında Elazığ Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Ana Bilim Dalında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Tez konusu olan Yörük Ali Efe’nin Hayatı, Milli Mücadele’nin Gizli Kahramanı Yörük Ali Efe adıyla kitap olarak basılmıştır.

Dr. Fatih Özkurt Konya Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Ana Bilim Dalı’nda başladığı doktora eğitimini 2013 tarihinde tamamlayarak tarih doktoru unvanını almış, 2013-2014 eğitim öğretim yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi derslerine girmiştir. “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Askeri Tatbikat ve Manevralar” isimli Doktora tezi kitap olarak basılmıştır. Fatih Özkurt’un Türk Silahlı Kuvvetleri ve NATO dan başarı madalyaları bulunmaktadır.

Emekli Albay Dr. Fatih Özkurt Anıtkabir Derneği Yayın Kurulu Üyesi olup akademik çalışma ve konferanslarına devam etmektedir.