GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’de kangren haline dönen İnciraltı’nın planlanmasıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da, İnciraltı’yla ilgili olan kesimleri ziyaret ederek planlama sürecine katılacaklarını açıkladı.

BÜYÜKŞEHİR DAVA AÇMASIN!
AK Partili Kaya, hafta başında Gündeme Bakış Tv’nin canlı yayınına katılarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, “İnciraltı planıyla ilgili görüş bildirmesini istiyoruz. Soyer kamuoyu önünde, ‘biz dava açmayacağız’ demesini bekliyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

SOYER: “BAKANLIĞIN UHDESİNDE, ONLARDAN BEKLİYORUZ”
Devam eden planlama süreciyle ilgili Gündeme Bakış’a konuşan Başkan Soyer, “Planlama tamamen bakanlığın uhdesinde. Onlardan bekliyoruz. Bütün hassasiyetlerimizi aktardık. Çözüme dair mutabık kalacağımız her şeyi paylaştık. Uyumlu bir yol izliyoruz. Top bakanlıkta. Süreç olumlu gidiyor diyebilirim” dedi.  

TASLAK PLANLAMAYI YOLLAYACAK MI?
Öte yandan Gündeme Bakış Büyükşehir kaynaklarıyla görüştü. Belediye kaynakları, “Bakanlığa bir önceki dönem İnciraltı’yla ilgili Büyükşehir’in hassasiyetleri, beklentileri ayrıntılı olarak aktarıldı. Şuan da planlama yapıp taslak planı Büyükşehir Belediyesine göndermelerini bekliyoruz. Bu olursa süreç samimi bir şekilde ilerler. Planı görmeden olumlu/olumsuz bir görüş bildirilmesi mümkün değil” görüşünü paylaştı.