Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün depremzedelerle bir araya geldi. Depremzedelere emsal artışı müjdesi veren CHP lideri, “Kat yükseklikleri konusunda Sayın Tunç Başkan, 'eğer vatandaşımız bunu ödeyemiyorsa, bu ödemeyi bir şekliyle başka yollardan karşılamak gerekiyorsa, bunun için kat yüksekliği gerekiyorsa vereceğiz’ dedi. Sizden isteğim burada, 'gerekirse yapılacak' dediniz, gerekirse değil 'yapılacak' deyin. Burada yüksek binalar yapılıyor değil mi, yapılıyor. Diğerleri neden yapılmıyor? Engel çıkaracaklar. Onlar engel çıkarırsa bütün İzmirliler onlara hesap sorar. Engel bizden kaynaklanmasın. Biz yapacağız, vatandaş ne istiyorsa biz yapacağız” dedi.  

YOL HARİTASI YOK AMA…

Konunun detaylarıyla ilgili GÜNDEME BAKIŞ’a konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Şuanda bunun yol haritası yok. Çünkü gündemimizde böyle bir durum yoktu. Bu yeni bir sayfa” dedi.

BAYRAKLI İLE SINIRLI OLACAK

Emsal artışının Bayraklı ile sınırlı olacağını açıklayan Başkan Soyer, “Bugüne kadar K bölgelerinin tanımlanması noktasında bir çalışma yaptık ve bu yeni bitti. Talepleri alacağız. Ancak emsal artışı konusu Bayraklı ile sınırlı olacak. Bu sıkıntıyı yoğun olarak yaşayan bölgemiz Bayraklı. Bazı soruların için çok erken. Ada bazlı ya da başka türlü mü olacak bunu çalışma tamamlandıktan sonra belirleyeceğiz” dedi.