Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi Menderes’te doğayla uyumlu ve çevre zarar vermeyeceği olduğu vurgulanan katı atık bertaraf tesisi için düğmeye basmış, proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED başvurusu yapılmıştı.

YAYINLANMADI

Geçen süreçte bakanlıktan ÇED başvurusuyla ilgili herhangi bir duyuru yapılmazken, AK Parti cephesinden projeye karşı çıkışlar hız kesmedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den konuyla ilgili çarpıcı bir değerlendirme geldi.

SAĞLIKLI DEĞİL

Başkan Soyer, ÇED sürecinin başladığını ancak bununla ilgili yapılan açıklamaları normal ve sağlıklı bulmadığını vurguladı. Projenin İzmir için hayırlı olduğuna dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bizim 4 noktada Harmandalı’yı hafifletecek atık bertaraf tesisi yapma mecburiyetimiz var. Bu fiilen böyle. Çöpün taşınması, taşındığı yerden kat ettiği  mesafe, yaktığı mazot, çevreye verdiği kirlilik…Bizim çöpü bir hammadde olarak kullanmak gibi bir niyetimiz var. Ödemiş, Bergama, Harmandalı’da öyle yapıyoruz. Yapacağımız 2 diğer tesiste de bunu yapmak istiyoruz. Buna karşı çıkmak gerçekten bu memleket için hayırlı bir şey değil” dedi.

MUHTARLAR İKNA OLDU! SİYASETE MALZEME ETMEMEK ÖNEMLİ  

Katı atık bertaraf tesisine bazı muhtarların karşı çıkmasıyla ilgili ise Soyer, “Karşı olan 10 muhtar vardı, sonra 8’i ‘tamam’ dedi. Bunlar aşılır şeyler, bunu siyasete malzeme etmemek önemli” dedi.