GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyeye ait şirketlerin yönetim kurulu başkanları, genel müdürleri ile yönetim kurulu üyelerinin önemli ölçüde değiştirmişti.

GENEL MÜDÜR YARDIMCILARI ATAMALARI SÜRÜYOR
Soyer, genel müdür yardımcısı atamalarını ise sürdürüyor. Başkan Soyer İZBETON Genel Müdür Yardımcılığına, Bornova eski Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır döneminde meclis üyesi olan ve aynı dönemde Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Kudret Yiğit’i atadı. Yiğit, 2015’te yapılan CHP Bornova ilçe kongresi öncesi başkanlığa talip olmuştu.

DİĞER ATAMALAR
Soyer daha önce Grand Palaza Genel Müdür Yardımcılığına,  2019 yerel seçimlerinde CHP’den Narlıdere Belediye Başkan aday adayı olan Hakan Kılıç’ı, İZBELCOM Genel Müdür Yardımcılığı’na ise yerel seçimler öncesi CHP’den Selçuk Belediye Başkan aday adayı olan Emir Cömert’i atamıştı. 

KUDRET YİĞİT KİMDİR?
Ege Üniversitesi Rafineri ve Petrokimya Bölümü ile  Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezunu olan Kudret Yiğit, serbest mali müşavirlik yapıyor. İzmir Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Üyesi olan Yiğit, burada Hizmet Eğitim Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapıyor. 1969 Kırşehir doğumlu Yiğit,  10 yaşında bir kız çocuk sahibi. Yiğit 1994-1999 yılları arasında CHP Bornova Gençlik Kolları Başkanlığı görevi de yaptı.