GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de milletvekili aday adayı olmak isteyen parti yöneticileri için istifa genelgesi yayınlandı. Aday adayı olmak isteyenler 5-26 Aralık tarihleri arasında görevlerinden ayrılmaları istendi.

YÜCEL İSTİFA EDECEK
Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; genel merkezden “hayır” yanıtı almazsa CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel görevinden milletvekili aday adayı olmak için istifa edecek.

EKİPLE TOPLANTI
Yücel’in istifasının ardından kimin il başkanı olacağı konusu parti kulislerinde tartışılmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geçtiğimiz hafta ekibiyle ve bazı belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda, “Ankara’ya gidip genel başkana bu konuyla ilgili düşüncelerini soracağım” dediği öğrenildi.

ANKARA’YA GİTTİ
Soyer, dün akşam saatlerinde Ankara’ya gitti. Soyer’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü öğrenildi. Soyer’in görüşmede il başkanlığı ile ilgili CHP liderinin görüş ve önerilerini öğrendiği öne sürüldü.

SİZİ ADAY OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ
Öte yandan Soyer'in CHP liderine Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda tam destek verdiği ifade edildi. Soyer'in, "Artık adaylığınızı açıklamanızı bekliyoruz" mesajı verdiği bildirildi.