GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyede Tunç Soyer, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

GÜCÜMÜZ YETTİĞİ KADAR DESTEK OLACAĞIZ

Yeni eğitim dönemi için üniversite öğrencilerine yurt temin etmek için çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Başkan Soyer,
“Buca’da 600 kapasiteli bir yurt kiraladık. Onu yetiştirmeye çalışacağız. Aynı şekilde 800 yataklı EVKA’daki yurt projesinin ihalesine çıkıyoruz. 2023’te bunu da tamamlayacağız. Geçici olarak ufak ufak bir çok yerde yurt yerde kiralıyoruz. Çünkü talebin çok olduğunu biliyoruz. Geçen seneden çok çocuğumuzun canı yandı. Geçen sene Diyarbakır’da bizzat ben yaşadım. Bir babamız, ‘benim kızım Dokuz Eylül’ü kazandı. Barınacak yer bulamadığım için geri getirdim. Şuanda Diyarbakır’da’ dedi. İnsanların içi parçalanıyor. O kadar çabala büyük bir başarı göster Dokuz Eylül’ü kazan, barınacak yer bulamadığın için memleketine geri dön. Bunlar hakikaten çok üzücü. O yüzden gücümüzün yettiği kadar destek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

BAHANEMİZ VAR AMA YİNE DE…

Başkan Soyer sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizim yaptırım planlarımızı, günlük cari harcamalarımızı, hepsini zorluyor. Ama bir işi yapmanın bir, yapmamanın bin sebebi var derler. Bizim bahanemiz var ama biz yapmak istiyoruz. Çare buluyoruz. Bulmak zorundayız. Bu bizim görevimiz değil, paramız yok… Bunların hepsi söylenebilir ama bunlara rağmen biz o imkanı yaratmaya kararlıyız” dedi.

SAYIŞTAY İLE İÇ İÇEYİZ

Sayıştay’ın geçtiğimiz yıllarda yaptığı uyarıları hakkında soru sorulması üzerine Soyer, “O Sayıştay ile içi içeyiz beraberiz. Elbette geçmişte çıkardıkları sorunlarla aynı şekilde tekrar yüzleşeceğiz. Ama diyorum ya biz çare üretmek zorundayız. Bazen zor olsa da…” dedi.

BİRİLERİ BUNA BİR ŞEY SÖYLESE DE SÖYLEME DE…

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın kendisine yönelik yaptığı açıklamalarına yönelik ise Başkan Soyer şu ifadeleri kullandı:
“Asla polemik yapmıyorum. Ama şunu söyleyeyim. İzmir İktisat Kongresi Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli dönem noktalarından biridir. 3,5 yıl ağır işgal görmüş, yanmış yıkılmış bir şehirde 5 aylık süreçte daha kurulmamış bir devletin iktisat konularını ortaya çıkarmak için bir kongre çıkarıyor Mustafa Kemal Atatürk. Yani bu nasıl bir vizyon, nasıl bir öngörü ve nasıl bir önderlik… Muazzam bir şey! Bence koşulların bir çok benzer yani var. İnsanlar gelecekten umudunu kaybetmiş durumda. Hayat pahalılığı, enflasyon küresel iklim, gıda, enerji krizleri, savaş, yoksulluk hepsi üst üste. İnsanlar gelecek yüzyılları için kaygılılar. Şimdi yine o ortak akılla hep beraber bilimden faydalanarak, geleceğin politikalarını oluşturma zamanı. İzmir’in görevi bu. O yüzden birileri buna bir şey söylese de söylemese de… İzmir 100 yıl önce bunu yapmış, şimdi de bunu yapmak en çok İzmir’e yakışır. Yapacağız.”
Soyer, Çankaya Katlı Otopark ile ilgili de  iki yıldır yıkmaya çalıştıklarını ve esnafı mağdur etmeyeceklerini söyledi.