Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İsmail Çiftçioğlu bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i makamında ziyaret etti.
Görüşme talebinin AK Partili Sürekli'den geldiği öğrenilirken, görüşmenin gündeminde kentte uzun yıllardır tartışmalara neden olan Basmane Çukuru olduğu belirtildi.

 

"SIKINTI ORTADAN KALKMIŞ OLACAK"
Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, "Müjde için erken ama bu kentin önemli, çıban başı diyebileceğimiz kronik hale gelmiş sorunlarından biriyle ilgili uzun zamandır çalışma yapıyoruz. Hala o kilit açılamadı, neredeyse kör düğüme dönüşmüş tablo var. Bunun bütün hazırlık aşamalarının ardından çözülebilmesi için birlikte çalışacağımızı görüştük, bundan da çok mutluyuz. Diliyorum ki bu sıkıntı noktası ortadan kalkmış olacak" diyerek ziyarete gelen AK Parti heyetine teşkkür etti. Soyer meselenin masaya yatırıldığını ve istişarede bulunulduğunu kaydetti.

SÜREKLİ, "YOL HARİTAMIZI BELİRLEYECEĞİZ"
Sürekli ise, "Çok verimli bir görüşme oldu, İzmir açısından faydalı oldu. İlkesel anlamda Basmane Çukuru noktasında ivedilikle çözümünü istiyoruz. İzmir'in kanayan yarası. Ben 2009 - 2014 yılları arasında Büyükşehir Meclis Üyeliği, grup sözcülüğü yaptım. Konuya da vakıfız. Çözüm noktasında mutabığız yalnız teknik çalışmalar var. Arkadaşlarımızla bu çalışmaları yapacağız buraya gelmeden önce Binali Bey ve Hamza Bey ile görüştük, onlar da ilkesel olarak bu işin çözümünden yanalar ama teknik çalışmaları görmek istiyorlar. Birlikte çalışmaları yapacağız Ankara ile görüşerek yol haritamızı belirleyeceğiz" dedi.  

SÜREKLİ, "MEZARLIK VE KENTSEL DÖNÜŞÜM MASADA"
Sürekli, "Mezarlığı konuştuk. Özgür Hızal'ın çalışmaları vardı, bizde Milli Emlak nezdinde çalışmaları yaparak bazı çözümler geliştirdik, yetmedi daha ne yapılacağı konusunda mutabık olduk. Mezarlık sorununu çözeceğiz, bizim kentsel dönüşümde kooperatif modeline ilişkin talebimiz oldu, çekincelerimizi dile getirdik, başkanımız da bize sunum yapılacağını söyledi. İzmir için her şeyi yapmaya 2 taraf da hazır" diye konuştu.