Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ile AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Çiftçioğlu bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i makamında ziyaret etti. 

Görüşme talebinin AK Partili Sürekli'den geldiği öğrenilirken, görüşmenin gündeminde kentte uzun yıllardır tartışmalara neden olan Basmane Çukuru olduğu belirtildi.

Görüşme saat 12.00’da başladı.

NE OLMUŞTU ?
İzmir'in kanayan yarası olan uzun yıllar atıl duran binanın Büyükşehir Hizmet Binası olmasını istediğini kaydeden Başkan Soyer, hukuki nedenlerle inşaat çalışmaları duran ve yıllardır kent gündemini meşgul eden Basmane’deki arazi hakkında, “4 kere biz gittik. TMSF başkanımızla İstanbul'da birçok görüşme yapıldı. Burasının İzmir için bir çıban başı olduğunu çok büyük kayıp, utanç olduğunu düşünüyorum. İçime sindiremiyorum. Bu şehirde yaşayan bir insan olarak bundan utanıyorum, bunu çözmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz. 2022 yılı içinde bunu bitireceğiz, bu utançtan bu şehri kurtaracağız” ifadelerini kullanmıştı.