Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve meclis üyeleri Kadifekale’de bulunan Smyrna Antik Kenti Tiyatrosu Kazı alanında incelemelerde bulundu. Soyer, 2020’de Unesco Dünya Mirası Geçici Listesine Alınan İzmir Tarihi Liman Kentinin, Asıl Listeye Alınabilmesi İçin Yürütülen Süreci Smyrna Antik Kenti Tiyatrosu Kazı alanında Belediye Meclis Üyelerine anlattı.

“4 AYDA TÜM ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı konuşmasında, İzmir’in dünya kenti olması adına büyük bir adım atıldığını belirtti. Soyer, “Gerçekten bir hayaldi, 3 yıl önce yola çıkarken bir hayaldi ve adım adım o hayal gerçekleşti. Bunu yaşamaktan büyük bir gurur duyuyorum, bu çok kolektif bir iş, olağan üstü güzel bir iş birliği sergilendi. Alan yönetiminde çalışan, adaylık başvurusunu gerçekleştiren ve 16 ay sürmesi gereken bir çalışmayı 4 ayda arkadaşlarımız tamamlandı her biriyle iftihar ediyoruz, hepsiyle gururu duyuyoruz” diye konuştu.

“2024’TE UNESCO’YA GİRECEĞİZ…”
İzmir’in dünya kenti olacağının altını çizen Soyer, “İzmir’in 6 noktası Bergama, Efes, Gediz, Birgi ve Ceneviz Kalesi ve  Kemeraltı Liman Kenti bunların hepsini UNESCO ile buluşturduğumuzda bir dünya kenti olmak için büyük bir adım atmış olacağız. Ay sonunda Sayın Valimiz ile Sayın Bakanımıza gideceğiz ve şubatta UNESCO ’ya dosyamızın teslimi için ondan da destek isteyeceğiz 2024’ün ilk yarısında Tarihi Liman Kenti Kemeraltı’nı UNESCO dünya birası listesine sokmayı amaçlıyoruz ve bunu da yapacağız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.