Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener ve Ege Bölge Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i makamında ziyaret etti. İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli'nin seyahatta olduğu için toplantıya katılmadığı belirtilirken, iş dünyasının önde gelen temsilcileri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in gerçekleştirdiği görüşmede "İzmir'in geleceği" masaya yatırıldı. 

ÖZGENER: "BRÜKSEL EVİ İÇİN ORTAK ÇALIŞMA KOMİTESİ"
Toplantının ardından Özgener ve Yorgancılar açıklamalarda bulundu.
İTO Başkanı Mahmut Özgener, Belçika'nın başkenti Brüksel'de kurulan İzmir evi için Büyükşehir Belediyesi ve iş dünyası arasında ortak bir çalışma grubu kurulduğunu anlatarak, "Biz yaptığımız hazırlıkları, yapılması gerekenleri başkanla paylaştık, kendisi de çok sıcak karşıladı. Hem belediyeden arkadaşlar hem de odalardan arkadaşlar bu çalışma komitesinde yer  alacak ve  bu çalışma gurubunda projeler gelişecek. Projeler geliştikçe kamuoyuyla paylaşacağız. Güzel olan; İzmir’de ortak çalışma kültürü devam ediyor, bizim için ne önemlisi ve mutlu eden o. Büyükşehir ile ortak projeleri yürütmeye devam edeceğiz.  Başkanımız çok sıcak kanlı" dedi. 

YORGANCILAR: "FUAR DÖNEMİ İÇİN DEĞERLENDİRME YAPTIK"
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ise, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in iletişime çok açık olduğuna dikkat çekerek, "İşin en güzel tarafı Sayın Başkan’ı aradığınız zaman  'Hemen gelin' diyor. Biz de Mahmut Özgener Başkan ile geldik. Keşke Işınsu Hanım da gelseydi. Her konuyu konuşabilen bir ortamımız var. Bu İzmir'in en büyük şansı. Başkanımızı normal ziyaret ettik. Zaten İzmir ile ilgili, ticaret, sanayi, organize sanayi bölgelerinin büyümesi ile ilgili sürekli görüşmeler yapıyoruz. Şimdi fuar dönemi yaklaşıyor, fuar hazırlıkları ile ilgili genel değerlendirmeler yaptık" ifadelerini kullandı. 

ÖZGENER: "FİKİRLERİMİZİ PAYLAŞTIK"
Mahmut Özgener, geçtiğimiz hafta Brüksel evini ziyaret ettiğini kaydetti. Özgener, "Brüksel evinin yapılanması ile odaları nasıl bir işbirliği içerisinde çalıştırabiliriz, İzmir’e hangi alanda ne imkanlar yaratabiliriz diye birkaç fikrimiz vardı, onları paylaştık. EBSO, İZTO, İTB ve Büyükşehir Belediyesi ortak bir çalışma grubu kurup Brüksel evi ile ilgili İzmir için kültüründen sanatına, iş hayatına kadar nasıl bir işbirliği sağlayabiliriz, buna çalışacağız. Ortaya çıkınca da kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu. 

YORGANCILAR: "İZMİR'İN GELECEĞİNİ KONUŞTUK"
Yorgancılar: Brüksel ofisi çok önemli… İzmir’in geleceği için çok önemli… Dünyada artık şehirler yarışıyor. İzmir’in yarışacağı ortamı hazırlayan konuşmalar yaptık. Aslında İzmir’in geleceğini konuştuk. 

OSB'LER İÇİN SON VİRAJ
EBSO’nun Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ilgili yer talepleri hakkında bir gelişme olup olmadığına yönelik soruyu yanıtlayan Yorgancılar, “Olumlu bir adım oldu. Sayın Başkanımız talimat verdi, çok güzel ve kapsamlı bir çalışma hazırlamışlar. Önümüzdeki hafta başkan yardımcımız Suphi Bey ile bir araya gelip detaylı bilgileri alacağız. Sonrasında hayırlısıyla İzmir ekonomisine katkı sağlayacak olan projeleri hayata geçireceğiz" dedi.  Yorgancılar, ‘Söz konusu yerler ihtiyacı karşılayacak nitelikte mi?’ sorusuna ise, “Sayın Başkan, çok önemli, büyük miktarda yerler açıklanacağını söyledi” yanıtını verdi.