GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP grup Başkanvekili Mustafa Özuslu görevi bıraktı. Özuslu’nun yerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in önerisi ile Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Murat Aydın oldu.

EL KALDIRDILAR

Mecliste sandık kurulmadı. Açık oylama yapıldı. Aydın seçildi.

NELER KONUŞULDU ?

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in grup toplantısında "Tunç Başkan bana fikrini iletti. Ben de sevdiğim, birlikte çalışacağımıza inandığım Murat Aydın isminde kendisiyle hemfikir olduğumu paylaştım" dediği;  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ise "Mustafa Özuslu'nun Grup Başkanvekili olmak istememesinin ardından 'Kim olmalı' arayışına girdik. Tavrıyla, konuşmasıyla, gruplara katılımıyla Murat Aydın'ın bu işi iyi yapabileceğine inanıyorum" dediği kaydedildi.

ÜNER'DEN KOMİSYON ÇIKIŞI

Meclis Üyesi Birgül Sural Üner'in, yapılan grup toplantısında "Plan Bütçe Komisyonuna girmek istiyorum" çıkışında bulunduğu aktarıldı. Üner'in "Komisyonlar aynı kalacak" uyarısının ardından ise "O zaman seçim yapılsın" dediği aktarıldı.

Grupta toplu oylama yapıldı. Üner, Plan Bütöe Komisyonuna giremedi. 

POLAT HUKUK KOMİSYONUNDA

Grup Başkanvekili olduktan sonra Hukuk Komisyonundan ayrılan Murat Aydın'ın yerine Ulaş Polat Hukuk Komisyonunda görev aldı.  
 

GRUP SÖZCÜSÜ YENİDEN KÖKKILINÇ 
Öte yandan oturumda grup sözcülüğü için ise Nilay Kökkılınç ile devam kararı çıktı. Grup sekreteri Gamze Gülçamur olurken, grup saymanlığı görevi de Bülent Sözüpek'in oldu.