GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İnstagram’da katıldığı bir canlı yanında kendisine yönelik yapılan eleştirilere ilk kez yanıt verdi. 23 Nisan Ulasal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda üstü açık bir otobüsle ilçe ilçe gezdiklerini anlatan Soyer, “O gün 5 saat civarında kentin bütün sokaklarına girip çıktık. Bizde caddenin bir bölümü bir ilçenin diğer bölümü başka ilçenindir. İç içe geçen noktalar var. O an nerede olduğumuzu ayırt edemedim. Sürekli dolaşıyoruz. Yolla ilgilenmiyoruz. Balkonlara bakıyoruz. Bu tür eleştirileri çok ciddiye almıyorum. Önemsemiyorum.  Eski siyaset tarzının alışkanlıkları. Paçadan çektirmeci, çamur atmacı bir anlayış… Bunları ciddiye aldığınız zaman iş üretemezsiniz. Bütün enerjinizi cevap vermeye ayırmanız gerekir. Ben buna değer bulmuyorum. Ben ne yaptığımı biliyorum.  Soruyu neden sorduğumu biliyorum. Bunda bir kötülük olmadığını biliyorum” dedi.

ÇAV BELLA MARŞI BANA YAPIŞTI
23 Nisan’da turunda Çav Bella  Marşı’nın çalınması yönündeki eleştirilere yanıt veren Soyer, “Yerel seçimleri kazandığımız zaman seçim ofisimizde Çav Bella ile kutlama yaptık. En çok o müzik beni heyecanlandırdı. Nereye gitsem şimdilerde onu çalıyorlar. Benim bir şikayetim yok. Bana galiba o şarkı yapıştı. Bunda da bir kötülük yok. O gün birçok şarkı çalındı” dedi.

ZOR BİR SÜREÇ OLDU!
Soyer, sözlerine şöyle devam etti:

“Kriz dönemi belediyeciliği dönemi dedik. Bu salgın bittikten sonra sosyal belediyecilik ve demokrat belediyecilik öne çıkacak. Kriz belediyeciliği önceliklerimizi, stratejimizi, planlarımızı, bütçemizi değiştirdiyse salgın sonrası içine gireceğimiz dönem sosyal belediyeciliğin ortaya çıkacağı bir anlayış olacak. Zor bir süreç olacak. Ciddi bir dip dalga olarak ekonomik kriz geliyor. Üretim daralıyor. Belediyenin kaynakları son derece daraldı. Türkiye’nin her yerinde böyle. Hizmet üretmek zorlaşacak. İşsizlik yüzde 13’lerdeydi şimdi kim bilir nerelere çıktı. Çok yükseldiğini gözlüyoruz. Zor dönem bizi bekliyor. Bizim atalarımız çorapla savaşmış ve vatanı kurtarmış. Bunlar nedir ki? Bu süreçleri de atlatacağız”

“RUTKAY AZİZ BABA YARISI! ONA BORCUMU ÖDEYEMEM”
Rutkay Aziz’in 5 yıl asistanlığını yaptığını anlatan Soyer, “Rutkay Aziz benim baba yarısıdır. Onun yanında tiyatro yapmak bana çok şey öğretti. Hayatım boyunca ona olan borcu ödeyemem” diye konuştu.

15-20 YILDIR ASFALT YAPILAMAYAN YERLER VAR
Soyer, “Bu dönemi fırsatlara çevirmeye çalışıyoruz.  15-20 yıldır asfaltı yapılamayan yenilenemeyen ana arterler var. Çünkü o yolun alternatifi yok. Trafiği kapatamıyorsunuz. Biz bütün o arterlere girdik. Binlerce ton asfalt döküyoruz. Aynı şeyi kültür-sanat için de düşünüyorum. Kültür-sanat üretimi ile yerel yönetim arasında sürdürülebilir bir bağ kurmak gerekiyor. Keyfiyeti ortadan kaldıracağız”  dedi.