Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Kurulu’nun 2021 yılı Kasım Ayı toplantısının 1’inci bileşiminde gündeme gelen, “Katı atık ve bertaraf ücretlerinin su faturası ile birlikte tahakkuk ve tahsilatı uygulamasının 01.01.2022 tarihinden itibaren kaldırılması hususunun görüşülerek karara bağlanması” ifadelerini içeren gündem maddesi kenttin tartışılan konuları arasında yer aldı. 8 Kasım Pazartesi günü meclise gelerek Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen ilgili önergeye yönelik dün, Buca, Karşıyaka, Bornova, Ödemiş, Selçuk, Karaburun, Çiğli, Narlıdere, Konak, Güzelbahçe, Balçova, Menderes, Gaziemir, Seferihisar belediye başkanları konuyu detaylı bir şekilde görüşmek için Narlıdere’de bir araya gelmişti. Bazı belediyelerin ise başkanvekilleri toplantıya katılmıştı. 

CHP’Lİ İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINDAN FLAŞ BULUŞMA! GÜNDEM KATI ATIK BEDELLERİ! HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

ERİŞ SICAK BAKMADI 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bilgisi dahilinde bir araya gelen belediye başkanları, katı atık ve bertaraf ücretlerinin 2023 yılına kadar Büyükşehir Belediyesi tarafından su faturaları kapsamında toplanması talebinde bulunmuştu. Başkan Soyer ise, katı atık ve bertaraf ücretlerine ilçe belediyelerin zam yapmamasını istemişti. İlçe belediye başkanları, Başkan Soyer’in isteğini kabul etmiş, Soyer de yıl kapsamında katı atık ve bertaraf ücretlerine zam yapılmayacağının müjdesini sosyal medya hesaplarında İzmirlilerle paylaşmıştı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in yaşanan gelişmelerden memnun olmadığı öğrenildi.  

BAŞKAN SOYER’DEN ‘KATI ATIK ÜCRETİNE ZAM YOK’ MÜJDESİ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

ERİŞ: “ZOR DURUMDAYIM” 

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in, yapılan toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, “Katı atık ve bertaraf ücretlerine zam yapmayın” çağrısını yerinde bulmadığı kaydedildi. Eriş’in, “Benim durumum sizlerden farklı, benim 74 köyüm var. Ben bu köylerin hepsine araç gönderiyorum, mazot yakıyorum. Zaten maddi açıdan zor durumdayım, eğer zam yapmazsam iyice zor durumda kalırım. Ben zam yapacağım” dediği belirtildi.