GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz hafta sonu Ankara’daki genel merkezde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ortaya çıktı.

KULİSLER HAREKETLENDİ!
Soyer’in ziyarette il kongresine yönelik düşüncelerini CHP liderine aktardığı öne sürüldü. Soyer’in, il kongresi öncesi CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in uzlaşı adayı olmasının mümkün olmadığını, yeni bir isimle yola devam edilmesi yönünde görüş belirttiği iddia edildi. Soyer’in bu ziyareti parti kulislerini de hareketlendirdi.

“UZLAŞI ADAYI ARAYACAĞIM” DEMİŞTİ
Soyer, geçtiğimiz günlerde il kongresiyle ilgili Gündeme Bakış’a, “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak uzlaşı arayacağım. Kimsenin kavga etmesine asla izin vermem. Gücüm yettiğince izin vermem. Kavgayı doğru bulmam. Türkiye’de büyük bir dip dalgası 31 Marttan itibaren Türkiye siyasetine değiştirmeye başladı. Yeni siyaset anlayışı yukarıdan aşağı dizayn edilen bir şey değil. Aşağıdan yukarıya dizayn eden bir şey. Yukardakilerin bunu iyi okuması lazım. Yoksa orada duramazlar. Bütün arkadaşlarıma söylüyorum. Okumayı kim doğru yapmıyorsa bunu doğru okumaları gerektiğini anlatırım. Anlatacağım da…Türkiye ve İzmir’in ihtiyacı olan budur. Türkiye’de yeni bir siyaset anlayışı doğuyor. Bu umutla beslenen bir şey. Bu umudu besleyecek olan bizleriz. Bu umudun sönmesine izin vermeyecek olan kent İzmir’dir. Bunu başka hiçbir kentten beklemeyin. O nedenle bu umudu bozacak, söndürecek hiçbir şeye izin vermem” demişti.