GÜNDEME BAKIŞ – Halkapınar Konak Bozyaka Eskiizmir Caddesi-Gaziemir-Yeni Fuar Alanı-Adnan Menderes Havalimanı güzergâhında inşa edilecek kentin en uzun metro hattı için geçtiğimiz yıl proje ihalesine çıkılmıştı.

YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK
İhaleyi alan firma metro hattı projesini yıl sonuna kadar tamamlayacak. Her şey yolunda giderse projenin ilk kazması 2022 yılında vurulacak.

ZEMİN ETÜDÜ ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
Gaziemir-Halkapınar arasında yapılacak proje için jeolojik zemin etüdü çalışmalarına başladı. Zeminden alınan örnekler metro hattının güzergahını belirleyecek.

TEŞEKKÜR ETTİ
Gaziemir’deki çalışmaları inceleyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “ İzmir Büyükşehir Belediyemizce proje ihalesine çıkılan Gaziemir-Halkapınar metro hattı için jeolojik zemin etüdü çalışmaları başladı. İlçemizin en büyük beklentilerinden biri olan metro hattıyla ilgili hızla harekete geçilmesi beni çok heyecanlandırdı. Ben de çalışmaları yerinde inceledim. Ekip sorumlularıyla projenin detayları hakkında görüştüm. İlçemizin belirli noktalarında çalışacak ekipler, zeminle ilgili aldıkları örnekleri test edecek. Bu çalışma metro hattının güzergâhın belirlenmesinde önemli rol oynayacak. Kazılan alanlar da 10 gün içinde eski haline getirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyemize ve Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e Gaziemir Metrosu için attıkları hızlı adımlar için teşekkür ediyorum” dedi.

YER ALTINDAN GİDECEK!
Başkan Soyer, projeyle ilgili daha önce yaptığı bir açıklama şunları söylemişti:

“İzmir Ana Ulaşım Master Planı’nda yer alan metro hattının, Halkapınar Konak Bozyaka Eskiizmir Caddesi-Gaziemir-Yeni Fuar Alanı-Adnan Menderes Havalimanı güzergâhında inşa edilecek. İnşaat öncesi yaklaşık 16 bin metrelik sondaj çalışması yapılacak. Hat şehir içinde olduğu için sosyal yaşamı mümkün olduğunca az etkilemek adına çalışmaları olabildiğince yer altında yürüteceğiz. İstasyon sayısı ve yerleri henüz belli değil. Hepsi proje aşamasında, istatistiki Tüm projelerle İzmir’i demir ağlarla örme yolunda çok önemli bir aşamayı geride bırakmış olacağız”