Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı ve yönetimiyle Ahmet Adnan Saygun Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir araya geldi. 2 saat süren toplantının gündeminde İzmir'in koku sorunu yer aldı. Edinilen bilgiye göre, Soyer il yönetimine İzmir'de koku sorununun büyük ölçüde çözüldüğünü aktararak, "Kaynağı tespit edildi ve büyük ölçüde çözüldü, gerekli tedbirler alındı. En kısa zamanda da koku sorunu kökten çözülecek, şu anda da çok azaldı. Çiğli'de atık su arıtma tesisinde problem vardı, çamurlardan kaynaklı. HİM'e gelen şikayetler azaldı. Şu anki geçici çözüm ama kalıcı çözüm için birçok kurumla birlikte hareket ediyoruz" dedi. 

"ÖNCÜSÜ İZMİR OLMALI"

İl Başkan Yardımcısı Ali Rıfat Koç'un "İzmir'in vizyonu var, Cumhuriyet'in 2. YY'ında İzmir'in ulusal hatta uluslararası misyon yüklenmesi lazım" dediği, Soyer'in de buna istinaden 2023'ün Şubat ayında, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında yapılacak olan İktisat Kongresi'ne yönelik çalışmaları da anlatarak, İzmir iktisat kongresi organizasyonuna yönelik bilgi verdiği belirtildi. Soyer'in,  "Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı gibi, aslına uygun olarak tüccar, çiftçi, işçiler, sanayicileri bir araya getirerek, 4 sınıfı aslına uygun toplayıp 2. YY ekonomik yapılanmasının nasıl olacağına yönelik bir manifesto hazırlanacak. Bunun da öncülüğünü İzmir yapmalı" dediği aktarıldı.  

"KÜÇÜCÜK BİR ŞEY BULSALAR..."

Öte yandan Başkan Soyer'in dün gerçekleştirilen Menderes Belediyesi Başkanvekili seçimlerine yönelik de konuştuğu öğrenildi. Soyer'in, "Menderes'te il başkanımızla çok güzel bir süreç yönettik, birlikte olunca her şeyi başarıyoruz. En ufak sıkıntımız yok, zaten küçücük bir şey bulsalar cımbızlayıp problem varmış gibi gösteriyorlar. Deniz başkanımla son derece uyumlu çalışıyoruz" dediği belirtildi. 

YÜCEL: "BİRLİKTELİK BAŞARI GETİRİYOR"

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in ise konuya ilişkin, "Birliktelik başarı getiriyor, Tunç başkanımızla çok uyumluyuz. Menderes'te ufak tefek sıkıntılar oldu ama Tunç Başkanımız ve milletvekillerimizle olayın üstesinden geldik. Gündemsiz toplantılar samimi oluyor, daha sık yapmalıyız" dediği aktarıldı.