GÜNDEME BAKIŞ -  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, göreve geldikten sonra şirketlerin yönetim kurulu başkan, genel müdür ve üyelerinde değişikliğe gitmişti. Soyer, atadığı bazı isimleri görev sürelerinin dolmasının ardından yine değiştirmişti.

METRO A.Ş’DE YENİ İSİMLER
Soyer’in geçtiğimiz Nisan ayında İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanıyken görevden aldığı Turgay Bozoğlu’nu Metro A.Ş’ye yönetim kurulu üyesi olarak atadığı ortaya çıktı. Bozoğlu, Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek CHP’den milletvekili aday adayı olmuştu. Bozoğlu, 2011 genel seçimlerinde CHP İzmir 1. Bölge 8’inci sıradan milletvekili adayı gösterilmişti. Seçilemeyince aynı göreve yeniden gelmişti. Bozoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanlığı görevini de yürütmüştü.

CANBEK’E ÖNEMLİ GÖREV
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde genel sekreter yardımcılığı yapan, daha sonra ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunan, geçtiğimiz aylarda emekliye ayrılan Raif Canbek ise Metro A.Ş’nin yönetim kurulu başkanı oldu. İZSU Genel Müdür Yardımcılığı görevinden alınan, eski Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Baran da aynı şirkette yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı.