Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP içindeki ekipleşmeyle ilgili iddiaları yanıtladı.

NALBANTOĞLU İLE UZAKLAŞTI YÜCEL'LE YAKINLAŞTI İDDİASI
Soyer'in son aylarda CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile sıklıkla bir araya gelmesi "Soyer ekip değiştirdi, Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu ve Başkanvekili Mustafa Özuslu ile uzaklaştı" iddialarını gündeme getirdi. Yerel seçimlerden bu yana Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile arasının açık olduğu öne sürülen Soyer'in, Yücel ve Batur ile kol kola fotoğraf vermesiyle de bu iddialar daha sesli konuşulmaya başladı. 

"KİMSEDEN UZAKLAŞMADIM ARTIK DAHA KUCAKLAYICIĞIM"
Parti kulislerinde konuşulan iddiaları GÜNDEME BAKIŞ' a değerlendiren Başkan Soyer, "Benim ekibim İzmir kardeşim, benim bir ekibim olabilir mi? Ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıyım, ben nasıl olur da kendimi birtakım ekiplerin sığınağına hapsederim. Böyle bir şey asla söz konusu olamaz. Hiçbiri ile uzaklaşmadım, hepsiyle yoldaşlığım, kardeşliğim devam ediyor ama artık çok daha kucaklayıcı çok daha herkesi içine alan bir yol katetmek mecburiyetindeyiz. Çünkü Türkiye için İzmir umuttur. Bizim kimsenin umudunu kırmaya hakkımız yok. Biz İzmir olarak Türkiye'nin değişiminin öncüsü olacağız. Lokomotif olacağız, kendi içinde birbirini yiyen bir İzmir, Türkiye'yi nasıl değiştirsin!" açıklamasında bulundu.

"OMUZ OMUZA OLMAYI BAŞARMAK MECBURİYETİNDEYİZ"
Soyer, "CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in performansını nasıl buluyorsunuz" sorusuna ise; "Herkes elinden geleni yapıyor, hiç kimseyi bir kere bunun dışında tutamam. Herkes elinden geleni yapıyor. Eksik bulduğum, yanlış bulduğum, eleştirdiğim vardır, kızdığım vardır ama bunlar bizim aramızda konuşarak çözeceğimiz meselelerdir. Biz buyuz, biz hep beraber biziz, ne bir eksik ne bir fazla. Biz birbirimizin eksiğini gediğini de gidereceğiz. Birbirimizin kusurunu, ayıbını da örteceğiz, düzelteceğiz, daha iyisini yapmaya çalışacağız ama  birbirimizle kavga etmek gibi bir durum söz konusu olamaz. Zaten böyle bir şey yok, biz sadece daha iyi, daha dayanışma içinde, daha el ele, daha omuz omuza olmayı başarmak mecburiyetindeyiz" dedi.