GÜNDEME BAKIŞ - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül İzmir'in kurtuluşuna yönelik yaptığı konuşmada Osmanlı İmparatorluğu'na ilişkin sözleri için açıklamada bulundu. Erdoğan, "Bu adamın istikameti filan yok. Bu, pusulayı şaşırmış ve terbiyeden uzak. Tarihini hakaretle ifade etmeye çalışan bir insan, bir defa bu milletin bir evladı olamaz. Tabii bunların üzerine gitmemiz lazım. Yani bu meydan o kadar boş değil. Bunu bilmeleri gerekecek. Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım" ifadelerini kullandı.

YÜCEL, SOYER İÇİN KAMPANYA BAŞLATTI
Erdoğan'ın açıklamasının ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Kimse haddini aşıp da yargıya talimat verir gibi parmak sallamasın" açıklamasında bulunarak, sosyal medya platformu twiter üzerinden "Tunç Soyer yalnız değildir" kampanyası başlattı. Kampanyaya İzmir örgütünün yanı sıra CHP Genel Merkezi de katıldı.

SALICI: "NE BİZ NE DE HALKIMIZ İZİN VERMEZ!"

CHP Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "9 Eylül'de İzmir'in yaşadığı coşkulu kutlama Erdoğan'ın kâbusu oldu. Birlik ve beraberlik görüntüleri verilen kutlama için hedef hâline getirilen Tunç Soyer  Başkanımıza yargı eliyle saldırmanıza ne biz ne de halkımız izin vermez!" dedi. 

TORUN: "YEDİRMEYİZ!"

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Bu tehditler Cumhurbaşkanı makamına yakışmaz ama Erdoğan’a yakışır. Vatanı ateşe atıp İngiliz zırhlısıyla kaçanlara yandaş olmak da Erdoğan’a yakışır. Boşa uğraşma Erdoğan, belediye başkanımızı senin son çırpınışlarına yedirmeyiz"

AĞBABA: "TEHDİTLERDEN KORKMUYORUZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "AKP Genel Başkanı Erdoğan yine tehditlere başladı Şimdi de İzmir BB Başkanımız Tunç Soyer'i ve Merdan Yanardağ'ı tehdit ediyor. Belediye Başkanımızın Kurtuluş mücadelesine hainlik yapanlara karşı sözü hepimizin sözüdür. Tehditlerden korkmuyoruz" 

ÖZEL: "VAHDETTİN'İN YANINDA SAF TUTUMUŞ"
CHP Grup Sözcüsü ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "AKP Genel Başkanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'i ve gazeteci Merdan Yanardağ'ı tehdit etmiş. Mustafa Kemal Atatürk'ün değil onu idam etmek isteyen Vahdettin'in yanında saf tutmuş. Kendisine yakışan da budur! Tunç Soyer yalnız değildir" dedi.

ENGİN: "SOYER'İN HER ZAMAN YANINDAYIZ"
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, "Demokrasinin, barışın ve özgürlüğün kenti şehrimizi başarıyla yöneten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in her zaman yanındayız" ifadelerini kullandı.

BATUR: "YARGI SİLAHINI DEVREYE SOKMAK İSTİYOR"
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "9 Eylül’ün yaratmış olduğu birlik ve beraberlikten rahatsız olanlar, yine yargı silahını devreye sokmak istemektedir. Ancak şu iyi bilinmelidir ki Tunç Soyer halkın takdiri ile seçilmiştir ve Tunç Soyer yalnız değildir" açıklamasında bulundu.

POLAT: "SOYER KORKMAZ"
CHP Genel Başkan Başdanışmanı, YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, "9 Eylül’de İzmirlilerin tek yürek olmasını kabul edemeyen iktidar mensupları, Başkanımız Tunç Soyer’e sistemli bir şekilde saldırıyor. Siz öyle istiyorsunuz diye Tunç Soyer susmaz, korkmaz, bir adım geri atmaz. Şunu sakın aklınızdan çıkarmayın" dedi.

BEKO: "İZMİRLİLER YANINDA
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko: Asla yalnız yürümeyeceksin, attığın her adımda İzmirliler senin yanında!

ARSLAN: "TARİH KİTABI OKUYUN"
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan: "#9Eylül kutlaması en yetkilisinden, en yetkisizine kadar tüm İktidar temsilcilerinin keyfini kaçırmış olacak ki; uykusuzluk ve hazımsızlık problem olmuş. Hazımsızlığa soda, uykusuzluğa tarih kitabı okumayı tavsiye ediyorum.

SERTER: "BİZLERİ KORKUTAMAZ!"
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter: Tek adam rejiminin tehditleri bizleri korkutamaz,yıldıramaz. Tek adam rejiminin yargısı da halkın iradesinden üstün değildir! 

ADIGÜZEL: "DEVRİMCİNİN SÖZLERİNİ ÖĞREN"
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel: Erdoğan, sana cevabı Deniz Geçmiş mahkemedeki savunması ile versin. Osmanlının, İstanbul'dakilerin Kurtuluş Savaşında ve kurtuluş için yola çıkanlara ne yaptığını bir devrimcinin sözlerinden öğren. 

TEKİN: "HER ZAMAN YANINDAYIZ"
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin: Demokrasinin beşiği,güzel İzmir'imizin Başkanı,İzmir Büyükşehir Belediye Ailesinin kıymetli büyüğü Sevgili Başkanımız Tunç Soyer'in dün de , bugün de, yarın da,her zaman yanındayız...

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN DESTEK MESAJLARI

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay,  Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu kampanyaya "Tunç Soyer yalnız değildir" etiketiyle destek verdi. 

KAYALAR: "KENDİSİNİN DAİMA YANINDAYIZ"
Menderes Belediyesi eski Başkanı Mustafa Kayalar, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer yalnız değildir. Kendisinin daima yanındayız.

"Tunç Soyer yalnız değildir" sosyal medya kampanyasına Türkiye genelinden CHP örgütleri destek verdi.