Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İZDEDA ve İZDEDA Koop Başkanı Haydar Özkan, Başkan Yardımcısı Bilal Çoban, Sayman Cüneyt Yılmaz ve Genel Sekreter Başkan Yardımcısı Aytekin Keskin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda kooperatifleşme sürecinin masaya yatırıldığı aktarıldı. Bayramın hemen ardından kooperatifleşme çalışmalarının hızlanacağı kaydedildi.

TEK YETKİ İZDEDA'DA
Başkan Soyer'in, "Binasını kooperatifleşme yöntemiyle dönüştürmek isteyen depremzedelerin, kooperatiflerinin kuruluşu, binaların organize edilmesi gibi konularda tek yetkili siz olun" dediği ifade edildi.

TRAFO ALANI TALEBİ
Öte yandan toplantıda İZDEDA yetkililerinin Başkan Tunç Soyer'de trafo alanına ilişkin talepte bulunduğu öğrenildi. Özkan'ın, "TEİAŞ'ın İzmir Büyükşehir Belediye'sine ait bir alana geçmesi ve trafo alanının da Büyükşehir'e devredilmesinin ardından, bize trafo alanından 1 binalık yer verin. Biz bu alana Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bina yaptıralım. 1. ve 3. proje alanı içinde olup, açıkta kalan hak sahiplerimize buradan ev verelim" dedikleri, Başkan Soyer'in ise konuya sıcak baktığı, "Bayramın hemen ardından ben bunu ilgili komisyonlara göndereceğim. Yapılacak bir şey varsa yapacağım" dediği aktarıldı.