Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Li Deng başkanlığındaki heyet İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretteki heyette Polis Müsteşarı Hongtian Zhao, - Ticaret Müsteşarlığı Başkatibi Weiguo Lıu, Basın İşlerinden Sorumlu Üçüncü Katip Xinxing Xie ve Ataşe Hao Wang yer aldı.

Ziyarette, Türkiye ve Çin arasında lokomotif kent olmak için hazır olduklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İpek Yolu Belediyeler Birliği kurulması önerisinde bulundu. İzmir ve Çin’in tarihsel köklerinin çok eski olduğunu söyleyen Başkan Soyer, aramızdaki ilişkiyi güçlendirerek birlikte fethedeceğimiz çok şey olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Tunç Soyer’in, Konfüçyüs veya kültür sanat merkezi açma ve 2020’de Çinli iş insanlarını İzmir’de ağırlama talebine karşı olumlu yanıt veren Büyükelçi Li Deng, 60’ın üzerinde Çinli şirketin Türkiye’de temsilciliğinin bulunduğunu ve İzmir’de böyle bir zirve yapılması için elimden gelen tüm desteği vereceğini söyledi.