GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, KRT TV'de "Savaş Kerimoğlu ile Uyanma Vakti" programına konuk oldu. Burada İzmir fuarını değerlendiren Soyer, "Çocukluğumdaki fuarı yaşıyorum. İnsanların umudunu büyüttük. Herkes tüm ailesiyle gelmiş, her yerde bir organizasyon, konserler... İzmir'in bahtıyla uygun bir fuar yapıyoruz, bahtiyarız" dedi. 

"ORTA GELİR KUŞAĞI KALMADI"

Vatandaşın fuarda dertlerini unutmak istediğini anlatan Soyer, "Karşılaştığınızda insanlarla yüzler gülüyor. Başka renkli, cafcaflı bir dünyaya girmek istiyor. Enflasyonu, hayat pahalılığını unutmak istiyor o yüzden bunlardan bahsetmiyor. Hepimiz altüst olduk, her mutfakta yangın var. Ciddi sıkıntı var, orta gelir kuşağı kalmadı. Yoksulluğun pençesinde yaşam savaşı veriyor insanlar. Bunlar fuarda konuşulmuyor, insanlar bunları biraz arkada bıraksın istiyoruz. Burada aynı zamanda Terra Madre'yi yapıyoruz. Gastronomi sadece mutfaktan ibaret değil, iklim krizi, sağlık, gıda tedariğiyle çok ilgili. Bütün dünyanın odağında gastronomi var, bununla birlikte iklim krizini, Ukrayna tarım koridorlarını konuşmak zorundasınız. Biz Terra Madre'yi yaparak insanlığın gündemindeki konuları İzmir'e getirmiş olduk. Akademisyenler, sanatçılar geliyor konuşuyor" açıklamasında bulundu.

"BALKON REZERVASYONLARI ŞEHİR EFSANESİ"

Soyer, fuar sayesinden İzmir'deki tüm otellerin yüzde 100 dolduğunu aktardı ve hizmet noktasında herkesi kucakladığını ifade etti. Soyer, "Karı koca kavgasında bile medet uman vatandaşlar var, kimseyi ayırmadan çalışıyoruz" dedi. Soyer, Tarkan konseri için yapılan balkon ve tekne rezervasyonlarına yönelik somut bir şey olmadığını belirterek, "Onlar şehir efsanesi, görüyorum haberleri yok tekne şu kadar yok balkon bu kadar ama doğruluğu var mı bilmiyorum ancak heyecan getirdiği kesin. Belki de 10 yıl sonra halk konseri verecek Tarkan ve bu kasvetli hava dağılacak. Çok ihtiyacımız var. Umuda gerçekten çok ihtiyacımız var " diye konuştu. 

"ATMOSFER KILIÇDAROĞLU'NUN CUMHURBAŞKANLIĞINI OLGUNLAŞTIRIYOR"

Soyer, Cumhurbaşkanlığına yönelik gündemi de değerlendirerek, "Ben adım adım genel atmosferin, Sayın Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanlığına hazırladığına inanıyorum. Cumhurbaşkanlığına çok yakıştığını düşünüyorum. Cumhuriyetin 2. yüzyılında Cumhuriyeti bambaşka bir demokrasi ile taçlandıracağını, bunu yapacak en uygun insan olduğunu düşünüyorum. Bizim genel başkanımız demokrasinin tatlı güneşiyle aydınlatacak bu memleketi. Bütün koşulların giderek bunu olgunlaştırdığını düşünüyorum, umutla bekliyorum" dedi.