Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Basmane Çukuru" olarak anılan eski garajın olduğu alana yönelik açıklamalarda bulundu. AK Parti İzmir İl heyeti ile yapılan görüşmenin ardından alanın TMSF'den, Büyükşehir Belediyesi'ne devrine ilişkin olumlu gelişmeler yaşandığını anlatan Soyer "Önce TMSF ile meseleyi çözmemiz lazım. Henüz daha çözülmedi, ama çözüme çok yaklaştığımızı söyleyebilirim, o iş yürüyor ama bitmeden bir şey söylemek mümkün değil" dedi.

"GÖNÜL BELEDİYE BİNASI YAPMAK İSTER"

Gönlünden, eski garajın olduğu bölgeye Büyükşehir Belediye Binası yapmak geçtiğini anlatan Soyer, "Gönül ister ki belediye binası oraya yapılsın ama bu hem önce TMSF'nin iradesine bağlı hem de sonrasında bu konuyla ilgili kamuoyunu yoklamak isterim. Bir anket, odaların görüşleri gibi biraz kamuoyunu dinlemek isterim çünkü bu belediye binası olacak. Sadece ben kendi kafama göre bir şey yapmak istemem" ifadelerini kullandı.

"YIKILAN BİNANIN YERİNE SEMBOLİK BİR BİNA YAPACAĞIZ"

Konak Meydanı'nda yıkılan Büyükşehir Belediye Binasının yerine sembolik bir belediye binası yapılacağını aktaran Soyer, "Orada sembolik bir belediye binası yapacağız yani bir başkanlık makamı ve bir meclis salonu ile komisyon odaları olan 2 katlı bir bina yapacağız. Çünkü o meydanda belediyenin temsiliyeti devam etmeli. Hükümet Konağı nasıl varsa belediye de orada olmalı. Belediye sarayı, eski adıyla orada olmalı. Olacak ama daha sembolik bir yapı olacak" diye konuştu.