Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelerek onları dinlemişti. Yapılan toplantıda ilçe belediye başkanlarının en çok asfalt konusunda şikayet aldığı kaydedilmişti. 

"EYLÜL'DE BİTMİŞ OLACAK"
Soyer, İzmir'deki asfalt sorununun çözümü için tarih verdi. Soyer, asfalt sorunun İzmir'in büyümesinden ve yağmur suyu ile kanalizasyon hatlarının ayrılmasına yönelik çalışmadan kaynaklandığını anlattı. Soyer, "3 ay içinde gerçekten çözeceğiz. Eylül içinde bu sorunu bitirmiş olacağız. Çünkü şöyle bir şey var; bizim hem İzmir'in büyümesi sebebiyle yenilenmesi gereken yollardan kaynaklı asfalt sorunu diye bir sorunumuz var ama bir de biz 196 kilometre yağmur suyu kanalı ayrıştırdık. Bu ne demek yani temiz suyu bağlanmış, sokaklara, caddelere yeniden girdik. Bitmiş sokaklara, caddelere girdik. Bunun bir payı var, buraları kapatmakta gecikildiği zaman ortaya çıkan sorunun test edilmesi büyük bir sorun, olmayan bir sorunu biz yarattık" dedi. 

BAŞKANLAR ZIRVESINDE SOYER’DEN NET MESAJLAR: 3 AY IÇERISINDE HEPSINI ÇÖZECEĞIZ! HABERI IÇIN TIKLAYINIZ
 

"İLÇELERİN VERDİĞİ İZİNDEN HABERİMİZ OLMUYOR"
Asfalt sorunu yaşanmasının bir diğer nedeninin ilçe belediyelere, şirketlerin kazı taleplerine izin verme yetkisi olduğunu aktaran Soyer, "İlçelere yetki verildi. İlçeler artık buna izin veriyorlar ve bundan bizim haberimiz olmuyor. Vatandaş bunu ayırt etmiyor ki, ilçe mi büyükşehir mi... Sonuçta hepsi Büyükşehir'e yazıyor. Bizim sorumluluk alanımızda olan yerler için söylüyorum, tabi ki benim bilmediğim hangi ilçede kim nereye ruhsat verdi de neresi kazıldı onları hariç tutarak söylüyorum; bizim sorumluluğumuzda olan yerlerde Eylül ayının ortalarına kadar biz bu sorunu bitirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

"ACAR'IN SÖYLEDİKLERİ DOĞRU DEĞİL"
Başkan Soyer, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın, "Aliağa Büyükşehir'in bütçesine en çok payı veren ve Büyükşehir'den en az yatırımı alan ilçe. Aliağa'da Büyükşehir'in asfalt aracını hiç görmedik" açıklamasına ise, "Söyledikleri doğru değil" diyerek yanıt verdi.