GÜNDEME BAKIŞ-İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Cumhur ittifakı belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda bazı belediye bakanlarının Soyer'e sitemde bulunduğu kaydedildi.

KINIK VE KİRAZ’DAN SOYER’E SİTEM
Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruel ve Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın Soyer’e sitemde bulunduğu öğrenildi. Başkanların, “İlçemize geldiğinizde bize haber vermeliydiniz. Haber verseydiniz birlikte gezerdik ” dediği öğrenildi. Cumhur ittifakı belediye başkanlarının Soyer’e eşit hizmet istediklerini söylediklerini iletildi.

SOYER: KOCAOĞLU DÖNEMİNDEN FARKLI OLACAK
Soyer’in ise, “AK Partili ve MHP’li belediyelere CHP’li belediyelere gibi eşit hizmet götüreceğiz. Destek konusunda Aziz Kocaoğlu döneminden farklı davranacağız. Hiç merak etmeyin” dediği kaydedildi.

TOPLANTIYA ÇAĞIRMAMANIZ BİZİ ÜZDÜ
Toplantının başında belediye bakanlarının Soyer’e, “25 ilçe başkanının çağırıldığı toplantıya çağırmamanız bizi üzdü” dedikleri belirtildi. Soyer’in ise başkanlara, “O toplantının öyle olması gerekiyordu. Böyle görüşmemiz güzel oldu. Sizi tek tek dinleme fırsatı buldum. Bu toplantıları daha sık yapacağız” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Cumhur ittifakı belediye başkanlarının İZSU ve İZBETON'la ilgili yaşanan sıkıntıları Başkan Soyer'e ilettikleri öğrenildi.

Öte yandan bazı belediye başkanları toplantında bazı projelerini Soyer’e sunarak destek istediği belirtildi.