GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer hayatları ile ilgili bilinmeyenleri Sözcü Tv’de anlattı. Nasıl tanıştıklarını anlatan Neptün Soyer, “İkimizin babası da asker. Aynı camianın çocuklarıyız. Hatta biz doğmadan önce babalarımız Kütahya’da aynı yerde görev yapmış. Çok önceden temelleri atılmış bir evlilik, beraberlik. Lojman hayatında bir araya getirilme, tanıştırılma. Evlenmek istediğinde ben üniversitedeydim” dedi. Bu sırada araya giren Tunç Soyer, “Ben bir yıl bekletti! Önce reddetti Bir yıl kapıda bekledim” diye konuştu.

TUNÇ SOYER’İN BABASI NEPTÜN SOYER’İN BABASINA CEZA VERDİ
Neptün Soyer, sözlerine şöyle devam etti:

“Ege Üniversite Fen Fakültesi Matematik okudum. Evlendiğimde son sınıftaydım. Babam annemle nişanlıyken Tunç’un babası yeni evlenmişti. Babam, taburuna haber vermeden bir hafta sonu firar eylemiş. ‘İki gün ne olacak?’ demiş. Geri döndüğünde babamın firarı komutanlarına belirtiliyor. Mahkeme çıkıyor. Cezayı yazan Nurettin Soyer! Biz daha doğmadan babalarımızın arasındaki bu ilişkinin bekletmeyle ilişkisi yok” (gülüyor). Tunç Soyer ise, bu durumu, “Ucuz atlattık” diyerek değerlendirdi.

İLK GÖZLERİNE VURULDUM
Tunç Soyer ise, “ilk gözlerini gördüm ve aşık oldum. Yıldırım aşkı. Gerçekten ilk bakışta aşk…O an gözlerimin önünden gitmez” dedi. Neptün Soyer ise, Tunç Soyer’i ilk gördüğü anı şu şekilde anlattı:

“Fakültedeyken ben tiyatro sanatçısı olmak istedim. ‘Önce bir diploma al’ denir. Babam, ‘önce eğitim alacaksın’ dedi. Matematik okuyorum. Müthiş bir gurur ailem için. Tiyatroyu hiçbir zaman öldürmek istemedim. 3 saat tiyatroda 1 saat matematik çalışıyordum. Tiyatro çalışıyoruz. Ben kapıyı açıyorum Rutkay Aziz’in asistanlığı yapmış bir delikanlı. Etkileşimler böyle”

TUNÇ SOYER NASIL BİRİ SORUSUNA YANIT VERDİ
“Tunç Soyer nasıl biridir?” sorusuna Neptün Soyer, şöyle yanıt verdi

“Tunç, romantik biri. Adı gibi! Çok güçlü. O kadar iyi ki Neptün sus diyorum kendi kendime. Gerçekten çok hümanist. Daha çocuklarından bir kez su istememiş biri. Çok yoğun. Biz ona kıyamıyoruz”

ESKİDEN BULAŞIK YIKIYORDUM AMA ŞİMDİ ZAMAN YOK
Tunç Soyer,  “Eskiden bulaşık yıkayıp, etrafı silmek zevkle yaptığım günler oldu. Uzun zamandır bunları yapamıyorum. Fırsat bulursam salata yapıyorum. Pilav yapmaktan iddialıyım. Köfte de iyiyimdir. Mutfağı seviyorum ama vaktimiz yok! Benim hayatımdaki en sert muhalim Neptün olmuştur. Her dönemde benim için olmaz olmazsa bir duruş sergiler. Hep alkış çevrende… Bu güzel. ‘Diğer sesleri duymalısın’ der. Çok sert eleştirir. Her türlü eksiği görür. Çok güzel bir şey oldu derim ama şurada şu olmuş’ der. O coşku söner. Bunu kimse yapmıyor. Bu samimiyetle yapmak çok zor. Onun art niyeti yok biliyorum. İyiliğimi istediği için bunu söylüyor” dedi.

TUNÇ’A BENİM SANA YAPTIĞIM ELEŞTİRİLERİ SEN BANA YAPMA DİYORUM
Neptün Soyer, “Siyasetle uğraşan insanların etrafına tuğla örülebilir. Hoşunuza gider övülmek. O zamanla körleştirilebilir. Size muhalif olanların söyledikleri de önemli. Ben de seçilmiş biri olarak alanla ilgili tecrübelerim var. Önemli olan eksiklikleri tamamlayarak memlekete hizmet vermek! Eşime benim sana yaptıklarımı eleştirileri sen bana yapma diyorum (gülüyor)” dedi. Tunç Soyer ise, “Bu koltuklarda ayaklarımız kesiliyor eve gidince o ayaklar yere basıyor” diye konuştu.