GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’de 30 Ekim’deki 6.9’luk deprem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ana hizmet binasını da vurdu. Depremden kısa bir süre sonra bina boşaltıldı. Buradaki çalışanların önemli bir bölümü Kültürpark’taki hollere geçici olarak yerleştirildi.

SOYER SON NOKTAYI KOYDU

İzmir Sinema Ofisi Hizmet Binası’nın açılışında binayla ilgili soruların yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bina yıkılacak. Raporu da açıklayacağız ancak zaten rapor çok net bir şekilde yıkılması gerektiğini söylüyor” dedi.

SUNUM YAPMIŞTI

Dün gerçekleşen İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisinde, İstanbul Teknik Üniversitesi eski öğretim üyesi Doç. Dr. Barış Erkuş tarafından Belediye ana hizmet binasının durumuna dair sunum yapılmıştı. Uzun süren çalışmalar ve incelemelerde bulunduklarını belirten Erkuş, “Belediyenin yıkım talebi doğru, bina zemin açısından zayıf, deprem açısından riskli. Güçlendirme maliyetini açısından baktığımızda da, Makul fiyatlarla bu işin yapılmayacağını düşünüyoruz, güçlendirmenin günlük kullanım açısından mimariye olumsuz etkileri olacaktır. Tavsiyemiz yıkım ve yeniden yapım” diye konuşmuştu.