Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin tanıtımı için 2000 yılında kurulan İZTAV’a 8 milyon 948 bin lira para aktarması kent siyasetinde tartışma konusu oldu. AK Parti grubu bu öneriye karşı çıktı, vakfın genel sekreterinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kardeşinin olmasını eleştirdi. AK Partili meclis üyesi Erhan Çalışkan, mecliste orman yangınlarını üstlenen terör örgütü PKK’nın lanetlenmesini önerdi, bu öneri mecliste reddedildi.

PKK’YI LANETLEMEYECEK BİR TANE MECLİS ÜYESİ YOK!
Bazı yayın organlarının, “İzmir Büyükşehir Belediyesi PKK’yı lanetlemedi” şeklinde haberler yaptığını, bu konunun siyasallaştırılmaya çalıştığını belirterek, “Bu gerçekten sığ siyasetin tipik bir örneği. PKK’yı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde lanetlemeyecek bir tane meclis üyesi yok! Bizler de her zaman lanetliyoruz. Ancak Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuda yapılan saldırı gerçekten üzücü ve çirkin. Hala bunun üzerinde siyaset yapmaya çalışıyorlar. İzmirliler oynanan oyunu görüyor ve bunlara prim vermeyecektir” dedi.

VAKIF KONUSU SİYASETE ALET EDİLİYOR
Başkan Soyer, İZTAV konusunun siyasete alet edildiğini ancak bunun siyasete alet edilecek bir konu olmadığını vurguladı. Soyer, “İZTAV’ın yapacağı her şeyi İzmir Büyükşehir Belediyesi yapar. Peki bu vakıf neden kuruldu? Kentin tanıtımını yapsın diye…Bu iş; sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin olmasın, herkes buna katılsın, taşın altına elini soksun. Biz de vakfı büyütmeye karar verdik. Bu vakfın Valilik, Sanayi ve Ticaret Odaları üyesi. Yanlış bir şey yapılsa hiç mi ses çıkarmayacaklar? Böyle bir şey olabilir mi? Söylenenler inanılır gibi değil. Benim ortaya koyduğum irade çok net. Bu kentte bir konsensüs, ortak sinerji eksikliği olduğunu düşünüyorum. AKP’liler her fırsatta, ‘İzmir için her şeyi yaparız’ diyor. Ama şimdi şehrin zararına bir durum yaratıyorlar. Hani kentin menfaatine olan her şeyin altına imza atarlardı?” diye konuştu.

OKÇULUK VAKFI’NA, TÜRGEV’E BAKSINLAR
Kardeşinin vakfın genel sekreteri olmasıyla ilgili eleştirilere Soyer, “Akıl alacak gibi değil! Kardeşim Ankara Hukuk Fakültesi’nden mezun olan, gazetecilik de yapan, 30 yıldır birlikte çalıştığım birisi. İzmir’e destek olmak için tek kuruş da almadan çalışıyor. Okçuluk Vakfı, TÜRGEV’le ilgili ağızlarını açmayanların bu konudaki eleştirilerini anlamak mümkün değil” dedi.