Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde temeli atılan Fahrettin Altay-Balçova-Narlıdere hattında devam eden metro çalışmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yerinde inceledi.

Başkan Soyer’e, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Narlıdere ve Balçova Belediyesi meclis üyeleri eşlik ederken iki ilçenin muhtarları da inceleme de yer aldı.

BÜTÇENİN TAMAMI BÜYÜKŞEHİR’DEN
Başkan Soyer projenin, belirlenen takvimde biteceğini ve bütçenin tamamını İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını kaydederek, “Bu proje takviminde işleyen tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan bir proje, takviminde işliyor olması çok değerli. Yaşanan ekonomik krizler nedeniyle birçok sıkıntılar ortaya çıktı. Türkiye’nin her yanında yatırımlar yarım kaldı her şeye rağmen sürdürüyor olmamız çok ciddi emek ve konsantrasyonla oluyor. Bu emeğe katkı koyan bu çabanın içinde olan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Burada kullanılan köstebekle çok hızlı yol almayı mümkün kılan bir teknoloji ve Türkiye’de ilk kez uygulanan bir teknoloji. Gerçekten gelişmiş bir kent yoksulların bile araç kullandıkları değil zenginlerin bile toplu taşımayı tercih ettikleri bir kenttir. Biz de bu anlayışla İzmir’in toplu taşıma enstrümanları geliştirmeyi kendimize hedef olarak seçtik. İzmir boydan boya raylı sistemlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Otobüs güzergahlarla da düzenlenecek. Metro ile birlikte yepyeni bir otobüs düzenlemesi yapılacak. Çalışmalarımızın 2022 yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.



YERALTINA İNDİLER 
Soyer bu mesajlarının ardından başkanlar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve bürokratlarla birlikte yeraltına indi. 600 metrelik tünelin sonuna kadar incelemelerde bulunan heyet çalışmaların son durumu hakkında bilgi de aldı. 



YÜZDE 30-35’ CİVARINDA BİTTİ
Yeraltı mesaisinin ardından yaptığı açıklamada çalışmaların yüzde 30-35 oranında bittiğini kaydeden Soyer, “Aslında Türkiye’nin gündemine girmesi gereken bir hikaye... Bu kadar savaş yaşanırken, insanlar karamsarlık yaşarken, bu varlığı ile umut veren bir yer. Birçok yerde yatırım durmuşken burada tıkır tıkır işleyen ve belki de Türkiye’nin en büyük yatırımlarından biri devam ediyor. İftihar ediyorum. Mühendisinden işçisine, patronuna kadar hepsiyle iftihar ediyorum. Türkiye ve İzmir için olağanüstü güzel bir çalışma. Çok şükür kazasız belasız devam ediyor ve vaat edilen tarihte de bitirilecek. 600 metre ilerlemiş durumda, oraya kadar gittik. Ama durak yerlerinde daha fazla yol alınmış durumda. Yani şu anda yüzde 30-35 civarında bitmiş görünüyor ama 6 ay içinde yüzde 50’sinin aşılacağını bildiriyor arkadaşlarımız. Bu demektir ki işin daha kolay ve hızlı akmasını sağlayacak bir döneme gireceğiz. Ondan sonrası çok daha kolay. 2020 sonuna kadar kurdeleyi işçi arkadaşlarımla birlikte keseceğiz” açıklamasında bulundu.