Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Menderes’in Cüneytbey Mahallesi Muhtarı İlkay Çiçek (32) yaptığı sosyal projelerle vatandaşa dokunuyor. Göreve gelmesinden itibaren mahalleli için kıyafet, çocuklar için oyuncak toplayıp ihtiyaç sahiplerine dağıtan Çiçek, yeni projesi ise atık yağ toplamak oldu. Çiçek, bu yağları yağ toplama merkezinde değerlendirerek, mahallelinin kullanması için masa ve sandalye almayı hedefliyor.

GÖREVE BAŞLAR BAŞLAMAZ SOSYAL PROJELERE AĞIRLIK VERDİ
Göreve gelmesinin ardından sosyal projeler ürettiğini ve mahalleliye dokunmaya çalıştığını söyleyen Çiçek, “Sosyal medyayı çok aktif bir şekilde kullanıyorum. Buradan da vatandaşın ihtiyaçlarını tespit etmeye çalışıyorum. Ramazan ayında ilk ayda, erzak paketi, kullanılmayan elbiseleri toplayıp ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Mahallemizde oyuncakçı bir vatandaşımız vefat etmişti. Yaklaşık 400 adet oyuncağı ailesinden ısrarla isteyip aldım. Bu oyuncakları mahalleli çocuklara dağıttım. Şuan da bir torba kadar oyuncağımız bulunuyor, isteyenlere bunları da dağıtmaya devam ediyor” dedi.

ELDE EDİLEN GELİRLE MAHALLEYE MASA VE SANDALYE ALACAĞIM
Toplanan yağdan elde edilen gelir ile mahallenin ihtiyaçlarını gidereceğini ifade eden Çiçek şunları söyledi:

“Bizim mahallemizin masa sandalye sıkıntısı bulunuyor. Düğün dernekler için muhtarlığımızın vatandaşa tahsis edeceği masa sandalye almak istiyorum. Atık yağ toplama merkezi ile yaptığımı görüşmede kendileri de bunun için bize kolaylık sağlayacağını söyledi. Böylelikle 100 sandalye, 10 tane masa alıp, belediyemizin yükünü hafifletmek gerekiyor”

VATANDAŞTAN VE BAŞKANDAN OLUMLU TEPKİ ALIYORUM
Vatandaştan olumlu tepkiler aldığını belirten Çiçek, “Vatandaşlardan gerçekten çok olumlu tepkiler alıyoruz. Şimdiden yağ toplanmaya başladık. Sağ olsun, Menderes Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kayalar da benim bu projelerimi kendi sosyal medya hesabından paylaşıp destek verdi” diye konuştu.