İstanbul Yeni Havalimanı'nda dün yaşandığı iddia edilen bir olay, sosyal medyada gündem oldu. Edinilen bilgilere göre Atlasglobal Havayolları'na ait yolcu peronunda, uçağın rötar yapması nedeniyle çıkan tartışmada kadın bir yolcu, havayolu şirketinin check-in işlemini yapan kadın yer görevlisine ağır hakaretlerde bulundu.

"HOP HOP TEMAS YOK"
Yolcular tarafından çekilen ve kameraya yansıyan görüntülerde kadın yolcu, rötar nedeniyle suçladığı kadın personele yaptığı hakaretlerin ardından üzerine yürümesi üzerine de, "Hop hop hop, temas yok" diye tepki gösterdi.

YOLCULAR DA TEPKİ GÖSTERDİ
Yolcuların bile tepki gösterdiği olayda başka bir kadın yolcu ise kadın personele hakaretler yağdıran kadına, "Sen bunları bana söyleseydin ben seni döverdim" diye tepki gösterdi. Sosyal medyada büyük tepki toplayan videoya ilişkin yapılan yorumlarda da havayolu şirketi çalışanının büyük sabır ve anlayış gösterdiği belirtildi.

HAVAYOLU ŞİRKETİ: DAVA AÇACAĞIZ
Yaşanan olayın ardından Atlasglobal Havayolları'nın resmi sosyal medya hesaplarından açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İnsani değerleri her şeyin üzerinde tutan bir havayolu olarak 25.04.2019 tarihli IST-BJV KK42 seferimiz öncesinde yer hizmetleri personelimizin maruz bırakıldığı üzücü olayı şiddetle kınıyoruz. Yaşanan bu üzücü durumla ilgili gerekli işlemlerin yapılacağını kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz."

"HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ"
İstanbul Havalima'nında yer hizmetleri veren Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Osman Yılmaz’ın Habertürk’e yaptığı açıklamaya göre şirket, çalışanının uğradığı hakaret nedeniyle pazartesi günü hukuki süreci başlatacak.

 FATİH ALTAYLI: BİR DAHA UÇAĞA ALMAYIN BUNU
Dün gece sosyal medya üzerinden bir görüntü ile karşılaştık. Bir kadın, kim olduğunu bilmediğimiz hayli terbiyesiz bir kadın, hayli rezil bir kadın, hayli utanmaz, arsız bir kadın bir havalimanında uçağı rötar yaptı diye oradaki bir görevliye, bir başka kadına ağza alınmayacak, biraz edep, bir nebze ar, az biraz haya duygusuna sahip birinin söylemeyeceği sözlerle ağır hakaretlerle saldırıyor. Üstelik görevli kadın rötarın sorumlusu falan olsa bir nebze anlayacağım, belki hastası vardır, belki cenazesi vardır gecikmenin sorumlusu ile kavga ediyor diyeceğim ama o da değil. Bu hakaretlerin, bu rezaletin bir bedeli olmalı diye düşünüyorum. Kim bilir belki de bu “edepsize” bir daha uçak bileti satmamak bile iyi bir çözüm olabilir.