GÜNDEME BAKIŞ- İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı bugün başta İzmir'de coşkuyla kutlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte organize ettiği birçok programla ile kutlamaları vatandaşları da dahil etti. 9 Eylül kutlamalarında Mega Star Tarkan Gündoğlu Meydanı'nda yoğun ilgi gören bir konser verdi.

SOYER'İN O SÖZLERİ TARTIŞILIYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı kutlamalarda Tarkan konseri öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sahneye çıkarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Soyer'in "100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar ve teslim oldular" sözleri Cumhur ittifakı kanadından sert tepki ile karşılandı.

TREND TOPİC OLDU
Başkan Soyer'in sözleri ülke gündemindeki sıcaklığını korurken, sosyal medya platformu Twetter'da "trend topic" oldu.  Konu ile ilgili kullanıcılar tarafından "İzmir, Osmanlı, Yunan, Tarkan" gibi hashtagler açıldı.