GÜNDEME BAKIŞ – Kurak bir kış geçiren İzmir’de beklenen yağışlar bir türlü gelmedi ancak kentte etkili olan ve yer yer sele neden olan sağanak yağışlar barajların dolmasını sağladı.

YÜZDE 34’E KADAR GERİLEMİŞTİ

İzmir’in su ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Tahtalı Barajı’nda doluluk oranı geçtiğimiz aylarda yüzde 34’e kadar gerilemişti. Özellikle Aralık ayında etkili olan yağışlar sonrası doluluk oranını yüzde 39.18’e kadar çıkmıştı. İzmir’de dün etkili olan aşırı yağış sonrası Tahtalı Barajı’nın doluluk oranı yüzde 40.28’e yükseldi.  Yüzde 13’lere kadar gerileyen Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı’nını doluluk oranı yüzde 42’ye çıktı.

Yüzde 37’lere kadar gerileyen Ürkmez Barajı’ndaki doluluk oranı yüzde 59.12’ye çıktı. Geçen sene bu zamanda barajın doluluk oranı yüzde 60.2 olarak ölçülmüştü. Balçova Barajı’nın doluluk oranı yüzde 41.35’e, Güzelhisar Barajı’nın 47,44’e yükselmesi yüzleri güldürdü.

TASARRUFA DİKKAT ÇEKİLDİ!
GÜNDEME BAKIŞ’A konuşan uzmanlar ise barajlarda geçtiğimiz yılkı doluluk oranına ulaşmanın zor olduğunu vatandaşların su tasarrufu konusunda bireysel önlemleri alması gerektiğini vurguladı.