GÜNDEME BAKIŞ-Cenaze törenine Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, CHP İzmir, İl Başkan Yardımcıları, CHP YDK Üyesi, Genel Başkan Başdanışmanı ve  İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Bedri Serter, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Bornova Belediyesi eski  Başkanı Olgun Atilla, siyasi parti ilçe başkanları birçok siyasi parti temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

BARIŞ SOLAK: “ÇOK ÜZGÜNÜM”
Metin Solak’ın oğlu Barış Solak, “ Böyle bir konuşmayı hiç yapamayacak gibi yaşadım ama bugün bunun böyle olmadığını anladım. Allah herkesten razı olsun, çok üzgünüm” dedi

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ: “METİN SOLAK’IN AİLESİ BİZİM AİLEMİZ, DOSTLARI DA BİZİM DOSTLARIMIZ HERKES BUNU BİLSİN”
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Metin Solak önemli bir mücadele insanıydı, sabırlı ve azimliydi. Siyaseti ve belediyeyi sıkı sıkı kavrayarak işini yapar ve çalışırdı.  Hem meclis üyesi, hem belediye başkan yardımcısı hem de belediye başkanı olarak hizmet etti. Bizler hiç kavga etmeden beraber çalıştık bir birimizi savunduk. Çiğli Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ve Akvaryum Kafe’de  büyük bir emeği vardı, biz de onun hizmetlerini daha da büyüteceğiz. Metin Solak’ın ailesi bizim ailemiz, dostları da bizim dostlarımız herkes bunu bilsin. Tüm ailesinin başı sağ olsun ama biz de sizin evladınızız ve buradayız bunu da herkes böyle bilsin. Mekanı Cennet olsun” ifadelerini kullandı.

ÖZCAN: “ÇİĞLİ ONA MİNNETTAR”
CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, “Çok üzüntülüyüz, gerçekten sözün bittiği yerdeyiz. Metin Başkanımız hem CHP’ye hem de Çiğli’ye çok hizmetleri olmuş bir büyüğümüzdü, çok erken aramızdan ayrıldı ama biz CHP olarak onun yaptıklarını yaşatmaya devam edeceğiz. 1 dönem belediye başkanlığı yaptı ama arkasında çok iyi hizmetler bıraktı.  Çiğli ona minnettar, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Hoş kal kal Metin ağabey” diye konuştu.

SINDIR: “ÇİĞLİ’YE BIRAKTIĞI ESERLER NESİLLERE HİZMET EDECEK”
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Kabristana giderseniz her rahmetlinin mezar taşında bir doğduğu bir de göç ettiği tarih vardır. Arada da bir çizgi vardır, İnsan yaşamı işte o çizgi gibi ne zaman ne olacak bilmiyoruz ama o kısacık çizgiye bir ömür adıyoruz. Ailemiz ve dostlarımız için güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Metin Solak o kısacak hayatında hep güzel şeyler yapmaya çalıştı. Ben Bornova’da Belediye  Başkanıydım ve beraber çalıştık çok sık görüşürdük, gönül dostuydu, Utku Başkanın da dediği gibi kararlı ve cesur bir insandı. Çiğli’ye bıraktığı eserler o aramızdan ayrılsa da nesiller boyunca bu kent halkına hizmet edecek. Ne mutlu bize ne mutlu Metin Solak’a, CHP’nin namuslu, dürüst ve Çiğli’nin evladıydı. Ailesine yürekten başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.