Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve Nobel Expo iş birliğinde 31 Ağustos - 3 Eylül  tarihleri arasında 49. kez açılışı gerçekleşti.  Türkiye'deki ayakkabı üreticilerini aynı çatı altında buluşturmaya devam eden Shoexpo, bu yıl da farklı bölgelerden pek çok firmanın katılımcıları ve sektör profesyonellerini bir araya getirecek. 

FUAR SAYIMIZI 31’E ÇIKARDIK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Rahmetli Piriştina derdi ki, ‘İzmir fuarlar ve kongreler şehri olacak.’ Bizim de paylaştığımız bu vizyon bugün itibariyle 31 ihtisas fuarına ulaşan bir duruma geldi. 14’tü bu sayıyı 31’e çıkarttık. İki gün sonra açılacak İzmir Enternasyonal Fuarı, her sene çıtayı yükselten bir fuar. Aslında İEF bir aile fuarıdır; çünkü ailecek gelip gezilecek ve sosyalleşecek bir zemin yaratır. Geçen iki yıldan beri 34 sektörün uluslararası fuarlarla buluşması için adım attık. İEF ile beraber Terra Madre fuarına da adım atacak. Büyükşehir birçok fuar yapar ama sonuçta biz bir belediyeyiz. Biz bunu sizler için yapıyoruz ama ayakkabıcılar başkanımız burada yok. İhracatçılar yok. Biz bunu İBB için yapmıyoruz, biliyoruz ki fuarlar kentin ekonomisini büyütür, taksicisi de, lokantacısı da kazanır, sektörün temsilcisi de ihracatçısı da kazanır. Ancak bu tek başına yetmez; eğer oda buna sahip çıkmıyorsa, ihracatçı sahip çıkmıyorsa bizim çabamız iyi niyetli bir girişim olarak kalır” dedi. 

FUARA SAHİP ÇIKIN  

“İzmir çok köklü bir tarihi olan bir kent. Aslında bu hikayeyi en güzel taşıyacak bir kent. Ancak kentli sahip çıkmazsa o miras har vurup harman savrularak uçup gider” sözleriyle konuşmasına devam eden Soyer, “Fuarlarımıza sahip çıkın arkadaşlar, biz yapmaya devam edeceğiz ama bu sizin işiniz. Biz elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz ama siz de sahip çıkın. Ayağımdaki ayakkabıları Ödemiş Ayakkabılar Sitesi esnafı yaptı, iftihar ediyorum, iki senedir ayağımda. Daha yapacağımız çok iş var, yeter ki sahip çıkalım” ifadelerini kullandı. 

HİÇBİR FİRMA SALONDA DEĞİL  

Shoexpo İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’na ciddi bir yatırım yaptıklarını hatırlatan Nobel EXPO Yönetim Kurulu Başkanı Çelik de, “Ciddi eksiklikler hissettiğimiz bir açılıştayız. Bu fuara ciddi yatırımlar yapıyoruz ancak İzmirli hiçbir ihracatçı firma salonda değil. Fuarımızın kentimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

EN YENİ KOLEKSİYONLAR SHOEXPO'DA GÖRÜCÜYE ÇIKACAK
Yeni iş anlaşmalarıyla ihracat hedeflerini daha da ileriye taşımayı hedefleyen sektör temsilcileri, yeni koleksiyonlarını ilk defa Shoexpo'da görücüye çıkaracak. Rusya, Almanya, Lübnan, Ürdün, Umman olmak üzere farklı ülkelerden profesyonel alıcılar, fuarı ziyaret edecek. B2B görüşmelerin yapılacağı Shoexpo'da firmalar, talep ettikleri firmalar ile özel olarak görüşme alanlarında iş bağlantıları sağlayacak. Ayakkabı sektörünün kalbinin atacağı Fuar, 31 Ağustos- 3 Eylül 2022 tarihleri arasında 4 gün boyunca ziyaretçilerine kapılarını açacak. Fuar kapsamında Fırat Karapınar'ın Sentez isimli sergisi de yer alacak.