Menemen Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısında, Seyrek Villakent Mahallesi’ndeki 1 milyar 600 milyon TL değerindeki arazinin satış yetkisinin oy çokluğu ile belediye başkan vekiline verilmesinin ardından CHP cephesinden değerlendirme gecikmedi.  Bu satışın ilçenin kaderiyle oynamak anlamına geldiğini belirten Güney; “ Daha bitmedi. CHP olarak bu devasa satış sürecinin ve aldıkları sınırsız yetkinin takipçisiyiz.  Bu taşınmazları kamu hizmetine tahsis ederek icradan kurtulmak yoluna gitmek yerine; satıp savmayı tercih ettiler. Buna göz yummayacağız. Konuyu yargıya taşıyacak ve mücadelemizi sürdüreceğiz. İşlemin yürütmesinin durdurulması ve iptali için davamızı açacak ve sonuna kadar gideceğiz.  ” diye konuştu.

‘ Proje düşünecek halimiz yok.’ ne demek?!

CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney; CHP Grubu’nun meclis görüşmelerindeki referandum talebini hatırlatarak şunları söyledi;

“ Biz, halka gidin, halka sorun dedik. Bu satış, belediye borcunun 2,5 katı, yazıktır dedik.  Kamu hizmetine tahsis edin, böylelikle icraları durdurabilirsiniz dedik. Her yolu gösterdik, her uyarıyı yaptık. Savunmaları gerçekten dehşet vericiydi. ‘Proje düşünecek halimiz yok; öncelik borçlar’ dediler. Belli ki kervanı yolda düzecekler. Hem de denetimsiz, hesapsız, kitapsız olağanüstü bir yetkiyle. Oysa; Menemen’in olan her bir karış için verilecek karar, tek tek meclis gündemine gelmelidir. Bu tür satışlarda Belediye Meclisi yetkilidir. Hem sandıktan çıkmayacaksınız hem de halkın verdiği yetkiyi gasp edeceksiniz. En acısı da bir sorunu kamu yararına çözerek bu yükten kurtulmak varken; kolay ve şaibeli yolu seçeceksiniz. Gözlerini karartmışlar. Ancak, Menemen bunun hesabını ağır sorar”

Gündeme bir kez proje, hizmet getirmediler

 “Şu ana kadar meclise daha bir tek proje, hizmet önerisi, planı ile gelmediler. Ya kredi yetkisi ya satış yetkisi gündemiyle toplandık. Tek dile getirdikleri tasarruf. İyi, güzel de; ilçenin pek çok ihtiyacı var. Kaynak yaratmak yerine kaynakları har vurup harman savurmak nereye kadar? Bir belediyenin yapması gereken budur; Para harcamak, hizmet üretmek; kaynak yaratmak ve yine hizmet üretmek. Borçsuz belediye yoktur. Ancak her borç, halka ait olanı satarak ödenmez. Hem de bu kadar amacı aşan, hukuken ve vicdanen tartışmalı bir satışla. Pazarlık gücümüzü artıracağız gibi trajikomik bir gerekçeyle bu adımlarını haklı çıkaramazlar”

Menemen’e çağrı

Yaptıkları, her şeyden önce Belediye Kanunu’na aykırı. Hukuk yolu açık. İşlemin yürütmesinin durdurulması ve iptali için davamızı açacak ve sonuna kadar gideceğiz.  İktidar olmanın gücünü kullanmak bu değil. Hasbelkader yöneticileri oldukları ilçemizi ayağa kaldırmak adı altında, geleceğini heba ediyorlar. Menemenliler süreci yakından takip ediyor ve biliyoruz ki; bu satışa ve yetkilendirmeye onlar da karşı. Kamuoyunu diri tutmaya ihtiyacımız var. Pes etmiyoruz! El birliği ile mücadelemizi sürdüreceğiz”