Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti İzmir’de Teşkilat Başkanlığı, il başkanlığı ve milletvekilliği görevlerinde bulunan Aydın Şengül, geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili söylediği iddia edilen sözleri nedeniyle partiden ihraç edilmişti.

İYİ PARTİ’YE GEÇİYOR

Bir süredir siyasetle ilgilenmeyen Şengül’ün önümüzdeki günlerde İYİ Parti’ye geçecek olması İzmir siyasetinde bomba etkisi yarattı. Şengül’ün yaklaşık 20 gündür partide görev alan/almayan çok sayıda isimle temasta olduğu, “Ben İYİ Parti’ye geçiyorum. Siz de benimle gelin” dediği öğrenildi.

MECLİS ÜYELERİNDEN İSTİFA OLACAK İDDİASI

Şengül’ün Eylül ayının sonlarında İYİ Parti saflarına katılacağı öne sürülürken AK Parti’de meclis üyeliği yapan bazı isimlerin de istifa edeceği iddiası parti kulislerine yansıdı.

TELEFON TRAFİĞİ

Bu gelişme üzerine AK Partili bazı isimlerin telefon diplomasisi yürüttüğü geçmişte Şengül’le yakın siyaset yapan ya da İYİ Parti’ye geçmesi muhtemel isimlerle temas kurduğu öğrenildi.

BİR BOMBA KULİS DAHA

Eski AK Partili Şengül’ün İYİ Parti’ye geçecek olası konuşulurken kulislere bir bomba daha düştü. Seferihisar eski Belediye Başkanı, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Seferihisar Belediye Başkanı adayı olan, il yöneticiliği ve geçtiğimiz süreçte adı il başkanlığı için geçen Hamit Nişancı’nın da İYİ Parti’ye geçeceği iddia edildi. İYİ Parti’nin Nişancı’ya teklifte bulunduğu ancak Nişancı’nın bu teklife henüz olumlu/olumsuz yanıt vermediği iddia edildi.

İYİ PARTİ’DE KAFALAR KARIŞIK

Öte yandan Şengül’ün İYİ Parti’ye geçecek olması partililerin kafası karıştı. Kimi partili, “Çok iyi olur” değerlendirmesi yaparken kimisi bu geçişe daha temkinli yaklaşıyor.