GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti Kadın Kolları ilçe kongresi geçtiğimi ekim ayında ilçe tarım ve orman müdürlüğünün içinde bulunan salonunda gerçekleşmesi tartışmaları da beraberinde getirmişti. Kongrenin yapıldığı il müdürlüğünün girişine, AK Parti’nin ambleminin ve Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın isminin yer aldığı, “Hoş geldiniz” pankartının asılması ise tartışma çıkarmıştı.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI!
Bu konunun ulusal basında da yer almasının ardından 14 yıldır İlçe Tarım Müdürlüğü görevini yürüten Ali Özdemir görevinden uzaklaştırıldığı ortaya çıktı. Özdemir’in, Kaymakamlıktan gelen yazıyı işleme aldığı ve salonun kullanılmasına izin verdiği, kongre günü ise Gümüldür’de denetimde olduğu öğrenildi.

GÖREVE İADE EDİLSİN
14 yıldır aynı görevde bulunan Özdemir’e sahip çıkan bazı Seferihisarlılar ise, “Müdürün günahı ne? O kendisine denileni yapmış” diyerek göreve iade edilmesini istedi.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI AYDIN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çağan Irmak Kültür Merkezi taleplerini daha önceki ilçe danışma toplantısında reddettiğini, bu salona mahkum bırakıldıklarını ve ardından da hedef gösterildiklerini öne sürmüştü. AK Partili Aydın,, şunları söylemişti:

“Hatırlatmak isteriz ki; ilçemizde bir kaç toplantı salonu vardır ve bu salonlar yıllardır tüm etkinliklere hizmet eder. Herkes gibi sadece bir toplantı gerçekleştirdik. Önce dönüp kendilerine bakmalılar, çünkü, bunu gayet taraflı bir biçimde yıllardır yapıyor, Seferihisar Belediyesi’nin içerisindeki Meclis toplantı salonunu, CHP etkinlikleri için kullanıyorlar. Bu belgeleriyle ortadadır ve bize yönelik eleştirilerini çoktan çürüğe düşürmektedir. İlçemizde bu nitelikteki toplantılar uygun bir diğer alan, belediyeye ait Çağan Irmak Kültür Merkezi’ydi ve biz burayı kendilerinden talep etmemize rağmen olumsuz yanıt aldık. Bu durumda, biz mi siyasi çıkar peşindeyiz, onlar mı; gayet ortada. Bize defaten tahsis etmedikleri salonu, İYİ Parti’ye vermekte; kendi parti içi eğitim seminerleri, seçim dönemlerindeki sandık toplantılarını, plaket törenlerini Belediye meclis salonunda yapmakta sakınca görmeyen CHP İlçe Teşkilatı; bizi toplantı yerimizle ilgili suçlama hakkına da sahip değildir. Şimdi, bize çevirdiklerini sandıkları okun ucu aslında kendilerini işaret ediyor. Tüm toplantılarının görüntü ve fotoğrafları elimizde mevcuttur"